Шампионът Марек Юнион-Ивкони (Дупница) си осигури първото място от “есенния“ полусезон в Суперлигата на Националната волейболна лига след като постигна десетата си поредна победа от началото на първенството. Волейболистите на Найден Найденов надиграха с 3:0 (35:33, 25:19, 25:22) като гости състава на Нефтохимик 2010 (Бургас) в среща от 11 кръг и вече са недостижими на върха независимо от изхода на отложения им мач с преследвача КВК Габрово (Габрово).

Марек изигра мача без заминалия за Франция Златан Йорданов и контузения Венцислав Трифонов. Първият гейм беше много оспорван, с чести смени във водачеството, като нито за момент разликата в резултата не надвиши две точки. След 23:23, първо домакините изпуснаха три геймбола, после гостите не успяха да оползотворят цели шест. След следващата възможност за бургазлии да затворят гейма, дупничани постигнаха три поредни точки и Гьорги Гьоргиев с единична блокада затвори маратонската част при 35:33.

Вторият гейм започна добре за домакините и те поведоха с 8:4. Последваха 4 поредни точки за Марек и резултатът бе изравнен, а на второто техническо прекъсване шампионите вече водеха с 16:12. Те продължиха да доминират на терена до крайното 25:19.

В третата част дупничани отново успяха да стопят солидно изоставане в резултата и изравниха при 12:12. Все пак този път Нефтохимик опита да удържи инициативата и отново излезе с 2 точки напред, но за кратко. Гостите поведоха при 17:16 и се устремиха към крайното 25:22, оформено с успешна атака на Венелин Кадънков за последната точка.

Марек има 29 точки от десет мача на върха в таблицата, докато Нефтохимик засега остава четвърти преди изиграването и на останалите три срещи от кръга утре. Отборът на наставника Даниел Пеев завърши полусезона с 18 точки от седем победи и четири загуби.