Цветана Пиронкова прави фурор в Австралия, където достигна до историческия си първи финал в турнир от WTA. Българката се класира до сблъсъка за титлата в Сидни след сладък успех с 6:4, 6:3 срещу световната №6 Петра Квитова от Чехия. За трофея пловдивчанката ще спори с германката Анджелик Кербер, която е девета в света.

Цвети вече сподели, че е подобрила психиката и играта си, вземайки си поука от многото загуби през миналия сезон. Сега тя е като преобразена, а в Сидни сили й дават най-близките й.

Бащата Кирил и майка й Радосвета са заедно с нея в Австралия. Докато Цвети се потеше здраво срещу Квитова, камерата на няколко пъти излови родителите на първата ни ракета. Майката на Пиронкова изгледа мача в компанията на друга българка, като двете бяха разпънали трибагреник на трибуните. Бащата Кирил пък беше по-близо до Цвети, давайки й наставления при първа възможност.

Пиронкова ще има подкрепата на родителите си й в Мелбърн по време на Откритото първенство на Австралия.

Сестра й Елисавета пък е в САЩ заедно с новия си приятел, с когото живеят в Сан Франциско. В Пловдив е баткото Енчо Пиронков. Той отговаря за уреждането на всичко, свързано с участията на Цвети в турнири.

Не само близките й, а и цяла България със сигурност утре ще й стиска палци в спора за титлата срещу германката Анджелик Кербер, която е девета в света.

Решителният и очакван с огромен интерес сблъсък ще започне около 10:00-10:30 часа българско време и отново ще бъде излъчван пряко с картина в Агенция БЛИЦ. Началният час на мача зависи от предходните срещи.