Животът на Михаел Шумахер е вън от опасност, но бившият пилот от Формула 1 може да загуби гласа си. Това заяви бившият състезател от Формула 1 Филип Стрейф след среща с лекаря на Пилето Жерар Салян. Стрейф остана парализиран след катастрофа по време на предсезонни тестове през 1989 г. Той посети болницата в Гренобъл, където е настанен Шуми заради 45-ия рожден ден на немеца, който беше вчера.
 
“Говорих с доктор Салян. Той каза, че ситуацията остава сериозна, но за щастие животът на Шумахер е вън от опасност. Сканират мозъка му всеки ден, за да проследят как спада хематомът. В понеделник той е бил двустранен, но днес вече заема само едното полукълбо на мозъка. Това е значителен прогрес. Ако отокът се задържи по-дълго, дясната част от тялото на Шумахер може да остане парализирана, а той ще загуби гласа си”, заяви Стрейф.
 
Вчера Михаел Шумахер навърши 45 години. Пред болницата в Гренобъл се събраха много негови фенове от Италия и Франция. Те подкрепиха предложението на хората от Ферари и проведоха мълчалива акция. Снощи те използваха специален апарат и прожектираха на стената на болницата пожелание за успешно възстановяване на германеца: “45 години. Шуми, бъди силен! Продължавай да се бориш!”.
 
Както е известно, Михаел Шумахер претърпя тежко падане, докато краше ски във френския курорт Мерибел, намиращ се във френските Алпи. Оттогава той е в изкуствена кома, а лекарите му направиха две операции.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА