Лукойл Академик победи много трудно Ямбол с 84:80 като гост в последния мач на отборите за 2013 година. Баскетболистите на Юлиян Радионов водиха голяма част от мача, но в края на третия период „студентите” поведоха и запазиха минимална разлика до края, пише в репортаж bgbasket.com. Така шампионите имат 9 победи и загуба и е еднолично на върха в класирането, а серията от две победи на Ямбол бе прекъсната и тимът е с актив 5-5. В следващия кръг на 5-и януари Лукойл Академик посреща Спартак Плевен, а Ямбол гостува на Черноморец.

След изключително оспорвани първи 8 минути, домакините записаха силна серия от 8-0 точки и те откъснаха напред при 30-25. Макар че не успя да я увеличи, тимът запази преднината си през цялата втора част, като тя стана най-много 8 точки и най-малко 2, а в крайна сметка на почивката ямболии бяха със 7 напред при 55-48. Бързо след подновяването на играта Ямбол поведе с двуцифрена преднина за първи път в мача, но със серия от 10-0 „студентите” я стопиха малко преди края на третия период, след който Лукойл Академик водеше с 68-67.

Разликата не стана по-голяма от 3 точки до по-малко от 2 минути преди сирената, когато Лукойл водеше с 80-77. С два успешни наказателни удара Божидар Аврамов направи преднината на отбора си 5 точки при 91 секунди до края. При оставащи 20 секунди Павлин Иванов наниза тройка и намали разликата на 2 точки. 6 секунди преди края Станислав Говедаров също стреля от тройката в опит да обърне резултата, но пропусна, а Чавдар Костов оформи крайния резултат от наказателната линия.

Божидар Аврамов вкара 27 точки и добави 6 асистенции и 5 борби, 13 вкара Юре Лалич, а с 12 се отчете Чавдар Костов. За тима не играха Аландо Тъкър и Тенчо Банев, който продължава да има проблеми с кръста. Васил Кьосев бе най-резултатен за Ямбол с 20 точки, а по 17 нанизаха Станислав Говедаров и Павлин Иванов.