Данило Дончич е почти сигурният нов старши треньор на Локомотив (София), научи БЛИЦ от отлично осведомени източници.  Сръбският специалист напусна преди Коледа малтиийския Моста след загубата от Балзан с 0:2 в мач от местното първенство. 44-годишният специалист вече е провел няколко разговора с шефове на столичното Локо и е дал принципното си съгласие.

Той ще смени на поста Стефан Генов. Под ръководството на пловдивчанина “червено-черните” записаха слабо представяне в “А” група – 10 място. Пред отбора съвсем реално виси заплахата от изпадане в “Б” група. Отдавна някои от ръководството на клуба бяха вдигнали мерника на Чечо и чакаха само да свърши есенния полусезон, преди да го разкарат.

Дончич беше любимец на босовете Николай Гигов и Иван Василев още от времето, когато вкарваше голове за тима от “Надежда” – от 1997 до 1999 г. Кариерата му на футболист преминава пред Рудар (Приедор), Напредак (Крушевац), Чукарички, ОФК Београд и малтийските Валета, Имортал, Слима Уондърърс. Бил е треньор на малтийските Сан Хуан, Флориана, Слима Уондърърс и Таксиен Рейнбоус, както и на гръцкия Кавала.

Данило има и треньорски опит у нас, като беше асистент на Драгомир Окука в Локо (Сф).  Очаква се назначението на сърбина да бъде обявено в началото на следващата седмица. Той ще вземе и поне двама от своите помощници в Моста, както и трима футболисти. Един от тях е бразилецът Жилмар Роберто да Силва. Почти сигурно в “Надежда” ще се върне и крилото Данаил Митев, който в последните няколко години се подвизаваше на Рицарския остров. Юношата на Берое риташе за “червено-черните” от 2008 до 2010 г. Като ново попълнение се обсъжда и бившият младежки национал Даниел Генов. 24-годишният халф напусна преди дни азербайджанския Интер (Баку).

Локомотив (София) ще се събере за първа тренировка през 2014 година на 8 януари (сряда) в 14:00 часа на клубния стадион.
Първият мач след подновяването на шампионата е домакинство на Нефтохимик на 22 февруари, а до края на първата фаза на първенството имат още домакинство на "Левски" и гостуване на "Ботев" (Пловдив).