Президентът на БФС Борислав Михайлов и селекционерът на националния ни тим Любослав Пенев се опитват да уредят контрола с Украйна, изпращайки молба до колегите им в Киев. Както е известно, "трикольорите" търсят съперник за 5 март и не е изключено отново да се стигне до мач с украинците. През 2011-а (7 октомври) нашите гостуваха в Киев за проверка, която загубиха с 0:3, а на 14 ноември 2012-а двата тима мериха сили и в София. Отново Украйна победи, но този път само с 1:0.

От украинската федерация по футбол съобщиха, че имат пет варианта за съперник през март 2014 година, а освен България, две от останалите четири опции са Армения и Русия. Румъния също била в широкия списък за съперник на селекцията на Михаил Фоменко, но те избрали Аржентина, която ще им гостува в Букурещ. Датата на ФИФА за международни мачове е 5 март.

"За ролята на наш съперник за спаринг през март имаме няколко съперника, но конкретика за момента няма. С кого ще играем и къде, зависи от лагерите на водещите ни клубове, които дават основата на националния отбор - Шахтьор, Металист, Динамо и Днепър", обясни селекционерът Михаил Фоменко.

Неотдавна треньорът поднови договора си с федерацията и ще води Украйна до края на 2015 година с опция за още шест месеца при класиране на Европейското първенство във Франция през 2016-а.