Байерн спечели Световното клубно първенство за първи път в историята си. На финала баварците победиха изненадата на турнира Раджа (Казабланка) с 2:0. Това е пета купа за германския гранд от официално състезание през календарната година, след като преди това взе титлата и Купата на Германия, спечели Шампионската лига и триумфира със Суперкупата на Европа.
 
Любопитното е, че точно преди 37 години Байерн спечели за първи път Интерконтиненталната купа, предшественикът на Световното клубно първенство. Тогава на 21 декември 1976 баварците правят 0:0 като гост на Крузейро, след като са спечелили първия мач в Мюнхен с 2:0. Байерн спечели трофея и през 2001 г. след 1:0 над Бока Хуниорс.
 
Европейският първенец взе надмощие още от началото на мача и в 4-ата минута Тони Кроос пробва вратаря на мароканския шампион Халид Аскри с далечен удар. Само минута след това Мусин Яджур пробва Мануел Нойер.
 
В 7-ата минута Жером Боатенг засече с глава центриране на Джердан Шакири от корнер, Данте овладя топката и от шест метра я прати във вратата на Аскри. Три минути след това Томас Мюлер стреля право в ръцете на вратаря на Раджа.
 
В 19-ата минута Аскри спаси удар на Давид Алаба, а минути след това Нойер парира изстрел на Яджур. В 22-ата минута Алаба проби по лявото крило и върна към границата на наказателното поле, където Тиаго Алкантара прати топката във вратата на Раджа.
 
До края на първото полувреме Шакири, Данте и Тиаго пропуснаха да се вкарат нов гол за Байерн, а Шемседин Щиби на празна врата пропусна да накаже грешка на Нойер.
 
Второто полувреме започна с положение за мароканците, но ударът на Яджур с глава беше право в ръцете на Мануел Нойер. Отговорът на Байерн не закъсня и Шакири прати топката в напречната греда, а Тиаго стреля високо при добавката.
 
Шест минути преди края Вивиан Мадибе беше близо до почетно попадение за Раджа (Казабланка), но Нойер изби. Топката попадна в Мохсин Метуали, който от седем метра не уцели вратата. В последната минута Нойер спаси удар и на Бадър Кашани.


Байерн – Раджа (Казабланка) 2:0
1:0 Данте (7), 2:0 Тиаго (22)
 
2_14.jpg
Байерн: Нойер, Рафиня, Боатенг, Данте, Алаба, Лам, Шакири (80-Гьотце), Кроос (60-Мартинес), Тиаго, Рибери, Мюлер (76-Манджукич)

 
2_11.jpg
Раджа (Казабланка): Аскри, Ел Хашеми, Улхадж, Бенламаалем, Каруши, Гуехи, Ераки, Метуали, Щиби (50-Мабиде), Хафиди (88-Кашани), Яджур (78-Сулеймани)
 

Маракеш
, “Стад дьо Маракеш” – 37 774 зрители
Съдия: Сандро Рики (Бразилия)
Жълти картони: Улхадж, Сулеймани (Раджа Казабланка)