Атлетико Минейро зае третото място на Световното клубно първенство в Мароко, след като в спор за бронза победи Гуангджоу Евъргранде с 3:2 с човек по-малко.
 
Диего Тардели даде аванс на бразилския тим още във втората минута, но Мурики изравни в 9-ата след асистенция на Гао Лин. Пет минути по-късно китайският отбор получи право да изпълни дузпа.
 
Лукас Кандидо фаулира Гао Лин в наказателното поле, а Дарио Конка беше точен при изпълнението на 11-метровия наказателен удар. Последваха пропуски на Диего Тардели и Роналдиньо за Атлетико Минейро и на Мурики за Гуангджоу.
 
Точно преди почивката Роналдиньо изравни резултата с точно изпълнение на фаул, при който прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Шауи Ли.
 
В 51-ата минута шампионът на Южна Америка можеше да поведе в резултата, но ударът а Ревер се отби в гредата. Малко след това азиатският клубен първенец имаше две възможности за гол, но Дарио Конка би неточно, а ударът на Елкесон с глава срещна гредата.
 
Удар на Роналдиньо беше избит от голлинията от Ким Йон Квон, а Шауи Ли спаси изстрел на Луан в 82-ата минута. Роналдиньо беше изгонен в 87-ата минута за удар без топка, а в предпоследната минута Луан донесе победата на Атлетико Минейро.