Тази вечер е финалът на световното клубно първенство. Съперници за приза най-добър отбор на планетата ще бъдат европейският шампион Байерн (Мюнхен) и Раджа Казабланка, който участва като домакин в турнира.
 
Само преди дни мароканците поднесоха изненадата и победиха първенеца на Южна Америка - Атлетико Минейро, който въпреки феноменалния гол на Роналдиньо загуби с 1:3 и не успя да стигне до финала.
 
Байерн е фаворитът на специалистите, но е факт, че Раджа постигна немислимото. Отборът е в средата на таблицата на местното първенство, а преди седмица остана без треньор заради загуба във финала за Купата на страната.
 
Новият наставник на финалиста за клубната купа ще трябва да напусне след финала, тъй като работи като коментатор в местна телевизия, а от медията си го искат.
 
Байерн пък излиза с идеята да продължи феноменалното си представяне от миналия сезон и да добави още една клубна купа за европейски тим. Баварците вече са печелили трофея през 1976 година, когато надви Крузейро с 2:0 и 0:0 и през 2001 година, побеждавайки Бока Хуниорс с 1:0 след продължения.
 
В момента Европа е номер 1 по трофеи - 26, следвана от Южна Америка с 25. В последното издание на турнира Челси падна от Коринтианс и прекъсна серия на Милан, Барселона, Манчестър Юнайтед и Интер от 5 евро триумфа.
 
Мачът стартира в 21:30 часа и ще бъде предаван в България от "Евроспорт".

2_11.jpg

РАДЖА
: Аскри, Керуши, Улхаж, Бенлемалем, Ел Харичи, Геши, Ераки, Хафиди, Чиби, Мутуали, Яжур
Контузени: няма
Треньор: Фаузи Бензарти


 
2_14.jpg
БАЙЕРН:
Нойер, Алаба, Боатенг, Ван Буйтен, Рафиня, Лам, Рибери, Кроос, Тиаго, Гьотце, Манджукич
Контузени: Швайнщайгер
Треньор: Хосеп Гуардиола



Стадион: "Градски", Маракеш
Съдия: Сандро Ричи (Бразилия)