Наско Сираков беше награден с почетен плакет и медал от Славия по случай 100-годишнината на клуба. Легендата на “Левски” и бивш шеф на “сините” се спря пред журналистите след официалната част на тържеството. Наско говори пред БЛИЦ за чувствата му към Славия, за ремонта на “Герена” и за бъдещето на Антони Здравков.

- Г-н Сираков, чувствате ли се славист?

- Ако кажа, че съм от Славия, ще излъжа, разбира се. Но в интерес на истината, когато съм бил тук, колкото и клиширано да звучи за професионализма, съм давал всичко от себе си. Тук видях много стари приятели, видях хора, които са писали историята на този велик клуб. За мен беше огромно удоволствие и наистина чест да съм тук и да бъда награден.

- От шампионският сезон кой е мачът, който никога няма да забравите?
- Те са много моментите. Помня всеки мач, защото всичките носеха огромен заряд. Трябваше постоянно да бием, за да спечелим титлата. В съзнанието ми е финалът за Купата на България, който спечелихме с 1:0 срещу “Левски”. Томас Лафчис направи едно прибързано, грешно решение - извади отбора минути преди края на мача, недоволен от едно съдийско решение. Мисля, че в този двубой Славия, за разлика от първенството, си беше с класа над “сините”. Така че , най-нормалното, с оглед показаното на терена, беше да бием.

- Догодина и “Левски” има такъв 100-годишен юбилей...
- Очаквам шефовете на “синия” клуб да се сетя и да направят такива неща, подобно на колегите им от Славия. Това е най-нормалното нещо. Убеден съм, че честването на юбилея ще бъде запомнящо се. Не се съмнявам в това.

- Оптимист ли сте, че ремонтът на стадион “Георги Аспарухов” ще свърщи навреме? Изпълнителният директор на “Левски” Иво Тонев призна за проблеми с финансирането на проекта...
- Надявам се. От това, което следях допреди месец и половина-два като темпове на строеж и като начин на работа, убеден съм, че за тържествата през месец май 2014 г. “А” сектор ще бъде готов напълно.

- Доволен ли сте от представянето на “Левски” след вашето напускане?
- Ами, последните мачове показват, че прогрес има. “Левски” направи отлични резултати. В момента отборът е в една добра позиция за атакуване на второ или трето място. Що се отнася до шампионската титла разликата от Лудогорец е голяма. Тимът от Разград плюс това играе изключително силно и не вярвам да изпусне титлата.

- Какво е мнението ви за работата на Антони Здравков?
- Не мога да кажа дали трябва да остане и след Нова година. Това ще го решава ръководството на клуба. Все пак, поне до този момент Тони се справя добре.

- Каква е прогнозата ви за вечното дерби в четвъртък?
- Трудно е да кажа как ще завърши този мач. Стискам палци на “Левски”. Нормално е все пак. Мисля, че ще бием с 1:0.
МИЛЕН ДИМИТРОВ/БЛИЦ