Пета поредна победа в мъжката баскетболна лига записа отборът на Балкан. "Зелените" гостуваха на Берое в Стара Загора и се измъчиха преди да спечелят с 90:83. Така балканци продължават да делят второто място заедно с "Левски" и Черно море, като трите отбора имат по 6 успеха и 2 поражения.

Ботевградчани поведоха с 10:2 в първите три минути и до края на първата част поддържаха добрата си преднина, въпреки че само за момент падна до 3 точки. През втората част гостите контролираха събитията на терена и водеха между 5 и 10 точки, а преднината им в третата стигна и до 15. Беройци обаче започнаха да се връщат в мача и дори при по-малко от три минути до края тимът намали изоставането си само на 2 точки. Тогава обаче първо Иван Лилов, а след това и Ноа Далман отбелязаха, като така успокоиха гостите и те удържаха победата.

Домакините направиха едва 9 грешки, докато гостите имаха цели 18 в двубоя. Това доведе до предимство при точките след грешки за Берое - 13 срещу 6, но пък гостите вкараха една тройка в повече, както и две стрелби за 2 точки.

Най-резултатен за победителите бе Ноа Далман с 22 точки, а с 13 борби той направи и поредния си дабъл дабъл. Павел Маринов също бе на ниво с 19 точки, 8 борби и 6 асистенции, а дебют за зелените с 11 точки и 2 асистенции направи новото попълнение Александър Груев.

За домакините силно игра гардът Майк Ди Нуно, който завърши с 27 точки и 6 асистенции, а Доминик Фъргюсън се отчете с 22 точки и 9 борби.