Българският нападател Исмаил Иса се разписа в трети пореден мач в Лига Европа. 24-годишният играч наказа този път норвежкия Тромсьо при победата с 2:0 в последен двубой от груповата фаза.

Иса беше цял мач на терена за шампиона на Молдова и отново успя да реализира, след като в предишните две срещи наказа Тотнъм и Анжи. На 7 ноември юношата на "Левски" се разписа на "Уайт Харт Лейн" при загубата с 1:2, а на 28 ноември при 1:1 в Раменское. Любопитно е, че българинът е изпадал в най-много засади от началото на груповата фаза – 13 пъти.

Двата отбора вече бяха отпаднали предсрочно от Европа, но това не попречи на домакините да се хвърлят за почетен успех. Бразилецът Каду откри още в 4-ата минута и това успокои съотборниците му. Нашият Иса наказа груба грешка на норвежката отбрана в 36-ата минута и опъна мрежата зад шведския вратар Бени Лекстрьом – 2:0.

По този начин Шериф прекъсна черна серия от девет поредни срещи без победа в Лига Европа. Това беше мач № 50 за Тромсьо в Европа – 19 победи, 10 равенства, 21 загуби.