Австрийският Залцбург завърши с шест победи от шест мача в Група “С” на Лига Европа. Тимът надви днес у дома датския Есберг с 3:0 и с 18 точки продължава на 1/16-финалите. Въпреки загубата Есберг също продължава напред с 12 точки. Двата тима си бяха осигурили класиране за елиминационната фаза още преди днешните последни срещи. От турнира отпадат Елфсборг с 4 точки и Стандард Лиеж с 1 точка.

Залцбург откри резултата в 19-ата минута чрез Садио Мане, като той се запази до почивката. Останалите голове в срещата паднаха през втората част, когато домакините значително увеличиха оборотите. Другите два гола за Залцбург бяха дело на Кевин Кампл в 58-ата минута, и отново Мане, който се разписа само пет минути по-късно.

В другия мач от група C, който бе без никакво значение, Елфсборг се наложи с 3:1 като гост на Стандард Лиеж и зае третото място. Мбомо изведе домакините от Белгия напред в резултата в 31-ата минута. В 41-ата минута гостите изравниха с попадение на Ласе Нилсън. Отново той реализира за 2:1 в 46-ата минута. Крайното 3:1 оформи Микел Бекман в 52-ата минута.