Марибор победи Уигън с 2:1 в мач от група D на Лига Европа. Гостите поведоха в 41-ата минута чрез испанеца Жорди Гомес, който се разписа от дузпа. Буквално секунди по-късно обаче техният защитник Крис Маккан повали нападател на домакините в пеналта и бе изгонен за втори жълт картон. Деян Мезга се нагърби с изпълнението на отсъдената дузпа, но вратарят Скот Карсън спаси шута. Словенецът все пак поправи грешката си и добута топката в мрежата за 1:1. С човек по-малко за футболистите на представителя на Чемпиъншип стана изключително трудно да удържат атаките на домаките. В 59-ата минута Желко Филипович отново взриви трибуните на “Людски врът” за 2:1.
Четвърт час преди края и Марибор остана с 10 души след изгонването на Мертели, но удържа на натиска на гостите, ликува с победата и
се класира за 1/16-финалите.

В другия мач от групата Зулте Варегем загуби у дома от Рубин (Казан) с 0:2. И двете попадения паднаха след почивката. Бибрас Натхо откри от дузпа в 79-ата минута, а резервата Хосе Рондон реши всичко в 85-ата. При тези развръзки напред продължи и Рубин.