Лукойл Академик победи "Левски" в дербито на българския баскетбол с 87:77 в помощната зала на "Арена Армеец". След успеха шампионите излязоха на първо място в класирането с шест победи и една загуба. Поражението бе допуснато в предишния кръг от Балкан Ботевград. Именно след загубата от Балкан отборът от Правец надви Пънар Кършияка в Еврокъп, а днес надделя и над "Левски".

"Сините" спечелиха единствено първата част с 23:22, Лукойл Академик взе втората с 23:14, с което водеше на полувремето с 45:37. До средата на третата четвърт гостите водеха с добър аванс, но след 10 поредни точки "Левски" намали само на 1. В последната минута и половина на частта шампионите вкараха 8 точки поред и пак се откъснаха в резултата. В последната част отново заключителните минути се оказаха решаващи в полза на "студентите".

Най-резултатен за победителите бе Димитрис Вергинис със 17 точки. Капитанът в днешния мач Божидар Аврамов бе на ниво с 12 точки, 6 асистенции и 5 борби, а по 11 точки вкараха Александър Янев и Киърън Ачара. За домакините над всички бе Павел Иванов, който отбеляза 24 точки. Лайънъл Чалмърс добави 18 точки и 5 асистенции, а с 10 точки и 8 борби бе Николай Върбанов.