Звездата на ЦСКА Мартин Петров бе награден за играч №1 на XIX кръг в "А" група. Нападателят победи конкурентите си в родния елит след двете попадения в мрежата на Локомотив (София) при победата с 5:0.

"Честитя именния ден на всички, които празнуват. Живи и здрави да са. Да си прекарат приятно тази вечер. Да ми оставят някоя рибка и на мен (смее се). Благодаря на тези, които са гласували за мен и на колегите ми, тъй като без тяхно съдействие нямаше да мога да спечеля приза. Благодаря и на момчетата, които изчистиха терена - масажисти, помощници от щаба, даже имаше и момчета от школата. Знаете в какво състояние е ЦСКА. Без тяхна помощ теренът нямаше да е в добро за България състояние. Два дни работиха момчетата. Дано това не ми е последната награда", каза Мартин Петров.

"Не съм напълно готов. Знаете, че през 2013 г. почти не съм играл. Все още свиквам с доста неща в българския футбол. Надявам се с моя опит да помогна на момчетата в отбора. Културен шок след Англия? Не. Аз следях през всички години какво става тук. Наистина има доста работи в България, които правят впечатление, но те остават на заден план. Старая се да се опазя от контузии, защото терените у нас не са от най-качествените. Вчера в Пловдив теренът бе перфектен и дано имаме повече такива. Щом съм в България, значи съм приел условията и няма място за оправдания. Играя и се стремя да помагам на ЦСКА", добави врачанинът.

"Положението в ЦСКА е доста тежко. Опитваме се да помагаме с каквото можем. Надявам се в месеците, които идват клубът да се стабилизира. Това, което е в момента ЦСКА, не приляга на този клуб. Убеден съм, че всичко ще се оправи. Не съм акционер в ЦСКА. Лично право е на всеки да си купи акции по своя преценка. Аз ще съм първият, който ще участва, но искам да видя какво точно ще се случи. Самото ми идване в ЦСКА, не е малка инициатива", сподели още шампионът с "червените" от 1997 г.

"Къде виждам отбора в края на сезона? Доста отбори се борят за челните места. Надявам се първенството да продължава така - с тимове с повече претенции. Не мога да кажа къде ще се класираме. Предстои подготовка през зимата. Имаме и важни мачове до края на декември. Рано е още да се каже къде ще завършим. Ще се борим за всяка точка, независимо в какво състояние е клубът. Имаме нужда от честна игра. Като чета статиите, които пишат журналистите, имам чувството, че не играем футбол, а нещо друго. Ситуацията в ЦСКА е плод на последните години на управление. Сигурен съм, че скоро ще се намери човек, който да е стабилен спонсор на клуба. ЦСКА е име. Малко още сме далеч да се сравняваме с Реал Мадрид", допълни с усмивка бившият национал.

"Съвет към Александър Тонев? Срещнах се няколко пъти с него. С много добри впечатления съм. Надявам се да му потръгне. Дано по-бързо преодолее периода на адаптация. Пожелавам му да се развие по най-добрия начин. От все сърце. Скоро не съм се чувал с Митко Бербатов. Познавам го отлично и знам какво му е в момента. Той милион пъти е показвал, че го умее доста добре футбола", завърши любимецът на агитката на ЦСКА./БЛИЦ