Ръководителят на международния отдел на ЦСКА Владимир Рупов разясни ситуацията с делата, които са заведени срещу клуба. Той разкри някои фрапиращи случаи за искове срещу „червените“.
 
„Заварихме в ЦСКА над 20 международни дела. За някои от тях разбирахме, когато бяхме известявани, че е изпуснат срок или че влиза в сила определена санкция. Няма как да спечелим делото срещу Бидзари. В момента има още 6 такива дела. Първото от тях, които очакваме да излезе скоро, е на г-жа Сокена Ба, която е довела сина си да играе в ЦСКА“, заяви Рупов.
 
„Има фрапиращи случаи като делото заради подписан предварителен договор. Този футболист не е играл за клуба, а има искане за 450 000 евро. Бернардо Тенгариня, освободен дисциплинарно от клуба, търси 260 000 евро плюс 50 000 нанесени щети. Нилсон Антонио, същият случай като Тенгариня - 305 001 евро плюс 50 000 щети. Хуан Франсиско Морено Реано, агент на Тенгариня и Антонио, ни съди за 108 000 евро. Всичко това е около 1,25 милиона евро. Всички тези лица са представлявани на делата от един и същи адвокат. Няма да му казвам името, но събираме доказателства, за завеждане на дело за източване на клуба и финансови измами в големи размери.“
 
„Срещу клуба има текущи още 6 дела, при които се очаква решение. Тези дела са заварени. Времето ни за реакция по тези дела, които са над 20, е било изтекло или е липсвала документация. Трудно сме събирали документацията по всички дела. Обръщали сме се за съдействие към съда, ищците, ровили сме по чекмеджета и папки. Постоянно се изтъква, че ЦСКА има да изплаща суми, като случая Бидзари, но когато се дължат пари на ЦСКА и клубът печели дела – си възприема като нещо нормално. Такъв е случаят с Мерсин, който е осъден във ФИФА за 600 000 евро и няма плащане до момента. Процедурата се протака и скоро не очакваме тези пари. Да не говорим за фрапиращия случай с парите от Лех за Александър Тонев. ЦСКА в случая пи една студена вода. Правим всичко по силите си за клуба“, завърши шефът на международния отдел на „червените“.