Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров говори на пресконференция за състоянието в клуба. Изявата му е продиктувана от атаките към „червените“, които бяха предприети от бивши служители в последните дни.
 
"Тази пресконференция стана належаща поради компания, която се усили през последните 10 дни, спрямо клуба. Тя дойде от няколко страни. Както от бивши служители на ЦСКА, така и някои медии, които по една или друга причина търсят своя изгода, което не им прави чест. Знаете, че през лятото новото ръководство пое клуба в един изключително тежък момент. Клубът беше пред закриването е от това ни делеше един ден. Поехме ЦСКА със задължение над 35 милиона. До края на седмицата ще приключи одита. В момента задълженията по баланс са между 15-16 милиона. До няколко дни, най-късно в началото на другата седмица, ще бъде обявено официално. Положили сме невероятни усилия да намалим дълга. На всички е ясно, че ЦСКА се нуждае от пари. Това не е новина, но беше представена като такава от бивш служител на ЦСКА пред една медия", заяви Тодоров"
 
"Въпреки всичко ръководството дължи нещата под относителен контрол. Пълна лъжа са интерпретациите, че нещо ни изненадва. В момента към ЦСКА има 45 вътрешни дела, от които почти всички са унаследени, а останалата част са от служители, на които не са изплатени заплати от януари до юни. Нямам навика да коментирам бивши служители, но явно бившият юристконсулт Радостин Василев беше използван като флагман за атаки към ЦСКА. Не може един юрист да обикаля всички служители, които сме освободили, и да ги принуждава да завеждат дела срещу клуба и той да ги представлява. Недостойно е човек, който си е вадил хляба в ЦСКА да работи срещу него."
 
"В момента събираме доказателствен материал за едни безобразия, които са правени, и за едни източвания на клуба, които са правени от бившите юристконсулти. Да не говорим, че част от документацията по делата срещу ЦСКА липсват и ние се принуждаваме да искаме документи от съда. От ден на ден се убеждавам, че съм бил прав да го освободя от ЦСКА. Не може човек, на когото с Александър Томов сме дали път, тъй като аз го назначих още като беше студент, да говори глупости по наш адрес. Именно защото с негово участие е доведен клубът до закриване"
 
"Единственият договор, който е сключен с „ЦСКА Завинаги“, е за направата на игрищата. Многократно съм говорил с Александър Чакмаков. Той ми е декларирал, че те нямат финансовата възможност да издържат ЦСКА. Изграждането на терените за ДЮШ е на стойност двумесечната издръжка на клуба. Ако някой иска да се заеме с това, да заповяда на разговори", завърши изпълнителният директор на клуба.
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА РАДОСТИН ВАСИЛЕВ