Собственикът на Лудогорец направи далеч по-интересно изказване при излизането си от стадион "Васил Левски", където изгледа на живо победата с 2:0 на футболистите му над ПСВ Айндховен. За разлика от коментара веднага след мача, малко по-късно босът говори за действителността в българския футбол и как от ЦСКА го отблъснали да помага с пари, след като отдавна се знае, че той симпатизира на "армейците".

"Извинявайте, че малко закъснях, но имам 30 пияни холандски гости горе, на които трябваше да обърна внимание", започна бизнесменът, след което продължи: "Горд съм с отбора. Вие също трябва да сте горди. Нищо, че сте фенове на различни клубове. Играхме футбол и доказахме, че сме по-добри от ПСВ. Видя се, че победата ни не е случайна. Утре пак разни хейтъри и ваши колеги ще напишат как сме играли срещу резервите на ПСВ. Същите тези резерви обаче биха Аякс с 4:0. С удоволствие бих взел двама-трима футболисти на ПСВ, но струват много пари и няма как да стане."

"Следващата цел е задължително да победим Динамо (Загреб). Веднага изтъквам три причини - трябва ни коефициент, за имидж, и заради финансовите приходи. Догодина всички български отбори ще бъдем поставени в даден момент. Още 200 хиляди лева няма да ни дойдат лошо. Парите обаче бързо изчезват, има за какво да се влагат", каза Домусчиев.

"Всички пари, които трябва да получим, вече станаха 5,4 милиона, или 5,5 милиона евро. Някъде там, това ще е сумата, която сме заработили", доволно отчете босът.

Запитан за футболисти, с които Лудогорец може да се раздели и да получи добра сума, той сподели: "Има оферти за наши футболисти, дори и днес имаше мениджъри. Но всичко зависи дали имаме алтернатива на тези футболисти, защото е важно представянето в Европа на пролет и битката за шампионската титла. Ще има и освободени футболисти, но трябва да чуя и треньорския щаб. Да ходят, където си искат, тези, които освободим."

"Между 1 и 2 милиона евро сме подготвили за селекция. Търсим класа, но не е сигурно, че ще стане, защото искат повече. Мечтите са за 1/8-финал, после ще видим. На момчетата им казах, че няма празненство. имаме 3 мача за 6 дни. Трябва да се пренастроим към българската действителност. Отиваме в Стара Загора. Да се надяваме, че няма да ни бият този път. Дано полицията вземе мерки и не се опитва да скрие престъпниците", каза Домусчиев, визирайки нападението на феновете в Стара Загора срещу разградчани, след което за Берое нямаше санкция.

"Сега сигурно ще има ваши колеги и колеги-президенти, които ще кажат и че съдията Никола Рицоли не даде дузпа срещу Лудогорец. Нищо чудно и това да чуя. Сигурно ще има и такива приказки", каза Домусчиев.

Той критикува остро Стойчо Младенов и управниците в ЦСКА, след като го попитаха защо Лудогорец тренира на "Герена", а не на "Армията" преди мача с ПСВ. "Това е поредната българска простотия. Ние искахме да си платим, както платихме на "Левски". Те спечелиха от това, че тренирахме на техния стадион. А в ЦСКА не мога да ги разбера тези хора. За мен това са прости хора. Те не дават стадиона от простотия и злоба. Как да им даваш на тези хора?! Как да помагам, докато има такива разни Стойчовци там, които взимат някакви колосални заплати и не виждам с какво помагат на футбола", изригна Домусчиев.

Запитан дали е размислил и за намерението си да подпомогне финансово ЦСКА, той добави: "Искам да се уверя в намеренията и възможностите на "ЦСКА Завинаги". Не обичам неща на парче. Ако дам пари, искам да съм сигурен къде ще отидат. Ако ще им помагам, ще искам обаче да знам кое игрище съм построил, и ще пратя моите специалисти. Вие преценете колко струва едно игрище."

Домусчиев сподели също така и намеренията си за стадиона, който иска да издигне в Разград: "Ще инвестирам около 16 милиона, а общината трябва да даде четири. Те си търсят парите, въпросът е да има читав проект. В Разград са решили, че трябва да подкрепят явлението "Лудогорец". Въпросът е дали ще им дадат тези пари."

"За мен е важно какво се говори в Европа за Лудогорец. Мисля, че имиджът ни е достатъчно добър. Нормално е да има фенове, всеки да си вика за неговия отбор. Ще ни трябват доста години, за да спечелим привърженици от цялата страна. Малко по малко печелим фенове. Но не мисля, че страдаме кой знае колко от липса на публика. Проблемът за публиката касае целия български футбол. Вижте какво направиха в Германия - оправиха си стадионите и са пълни. В Италия има отлив точно по тази причина и затова там готвят програма. Ние трябва да създадем условия. Ако този мач бе на стадиона в Разград, щяхме да го напълним. Затова строим стадион. Най-рано януари очаквам някакъв резултат за проекта", сподели амбициозният бос на Лудогорец.

"По принцип Манолев е добър футболист, бих се радвал да играе при нас, но ние имаме трима на поста му. В момента нашите скаути са в Португалия. Ще говорим зимата за нови играчи", каза още Домусчиев.