Кубан с Ивелин Попов в състава си постигна историческа първа победа в груповата фаза на Лига Европа, надделявайки с категоричното 4:0 срещу Санкт Гален.

Българската звезда на тима от Краснодар очаквано бе титуляр за домакините, като остана на терена до 76-ата минута, когато бе заменен от Ибрахима Балде.

Попов се представи на познатото високо ниво и почти всяка опасна атака минаваше през него. Той бе и с огромна заслуга за втория гол в мача, когато стреля, вратарят на гостите изби, а Владислав Игнатиев довкара за 2:0 в 54-ата минута.

Преди това Лоренцо Мелгарехо откри за Кубан още в 3-ата минута, а в 71-ата отново парагваецът отбеляза и преднината на домакините стана класическа - 3:0. Четвъртото попадение във вратата на швейцарците вкара Шарл Каборе в 90-ата.

След победата Кубан запази, макар и минимални шансове за класиране на 1/16-финалите в Лига Европа. Преди изиграването на мача Суонзи - Валенсия, Ивелин Попов и компания се изкачиха на 3-ото място с 5 точки. Суонзи има 8, а Валенсия е с 9. Санкт Гален остана с 3 на последната позиция.

КУБАН - САНКТ ГАЛЕН 4:0
1:0 Лоренцо Мелгарехо (3), 2:0 Владислав Игнатиев (54), 3:0 Лоренцо Малгарехо (71), 4:0 Шарл Каборе (90)