Само двама са загиналите при днешния инцидент на строежа на стадиона в Сао Пауло. Жертвите са идентифицирани - Фабио Луис Перейра (шофьор) и Роналдо Оливейра Сантос (кранист). На мястото е имало и трети работник, който също бе смятан за мъртъв, но се оказа, че не е така.
 
От компанията вече изпратиха свои хора, които да съобщят лично на семействата на загиналите. От полицията и пожарната служба дошли на мястото заявиха, че останалите около 1500 работници са имали късмет, тъй като инцидентът е станал по време на обедната им почивка.  
 
Според доклад на техническия ръководител на строежа, кранът не е вдигал по-голяма от предписаната тежест, която е около 1,5 тона. Това изключва и версиите за човешка грешка и към момента се работи по това, че трагедията  е плод на инцидент.

Съоръжението трябва да посрещне първия мач от Мондиала идното лято, а на 20 декември е трябвало да премине през инспекция на ФИФА.
 
Футболистите от отбора на Коринтианс вече обявиха седем дневен траур в специално съобщение, прочетено от капитана им Алешандре Пато.
 
Инцидентът в Сао Пауло не е първият на стадион от Мондиал 2014. През 2012 година в Манаус загинаха още трима души - дърводелец, строител и ел. техник.