Стяуа и Шалке 04 не успяха да се победят в Букурещ и завършиха 0:0 в мач от петия кръг на група „Е” в Шампионската лига. Така румънският шампион на практика препъна германския си противник в битката за класиране на 1/8-финалите на турнира. Равенството обаче и изхвърли Стяуа от евротурнирите, тъй като румънският тим вече не може да се бори дори и за третото място в групата.

Гостите от Гелзенкирхен търсеха повече гола през първата част, като най-често пропуски правеше Джеферсън Фарфан. В 31-ата минута пък Пиовакари от домакините опита ефектна задна ножица, но ударът му бе отразен от Ферман.

В 44-ата минута попадение на гостите пък бе отменено, тъй като топката бе напуснала терена преди да бъде върната към Адам Салай, който я засече на празна врата от точката на дузпата.

След почивката Шалке 04 продължи да действа по-активно, но пропуски направиха Бенедикт Хьоведес, Кристиан Фукс, Адам Салай и Роман Нойщетер. За домакините пък пропуснаха да се разпишат Лукаш Сукала и Пиовакари.

След подялбата на точките Стяуа остава на последно място с 3 точки и в последния кръг ще гостува на Челси. Шалке 04 има 7 точки и е третата позиция, а в последния кръг ще приеме Базел в директна битка за класиране на 1/8-финалите. „Кралскосините” се нуждаят от задължителна победа, докато за Иван Иванов и компания ще е достатъчна и точката.

steaua.jpgСтяуа – Шалке 04 0:0шалке_2.jpg

Букурещ, „Арена Национал“
Съдия: Бас Найхуис (Холандия)
Жълти картони: Гардош, Борчеану, Пиовакари (Стяуа); Фукс, Джоунс, Нойщетер (Шалке 04)

Стяуа: Татарушуну, Латовлевичи, Сукала, Гардош, Препелица (82 - Станчиу), Чипчиу (77 - Ианку), Танасе, Борчеану, Неагу (46 - Варела), Адриан Попа, Пиовакари
Треньор: Лауренцио Регекампф
 
Шалке 04: Ферман, Учида, Фукс (88 - Обаси), Хьоведес, Фелипе Сантана, Джоунс, Фарфан, Аого, Нойщетер, Майер (74 - Дракслер), Салай
Треньор: Йенс Келер