Бившият адвокат на ЦСКА Радостин Василев разпространи изявление по повод вчерашната декларация на ЦСКА, след като от "Армията" го нападнаха и дори обвиниха, че бутал клуба към фалит. Ръководството на "червените" атакува юриста заради негово изказване преди дни, в което той сподели, че ситуацията в момента при "армейците" от финансова гледна точка е по-лоша дори от тази по времето на собствениците от "Титан".

Радостин Василев твърди, че казва истината и обяви, че завежда дело срещу ЦСКА за клевета.

Цялото изявление на бившия адвокат на "армейците":

"Пиша следващите редове, защото искам феновете на ЦСКА и обществеността да знаят истината. В интервюто, което дадох за "КАНАЛ 3" изказах лично мнение и казах истината на 100%. Тази истина засегна хората, които сипят клевети и обиди срещу мен и заблуждават всички, че стабилизират и спасяват ЦСКА. Тази заблуда скоро ще се разсее и не знам как клеветниците ще си тръгнат от "Армията". Относно позицията, която беше поместена на сайта на ЦСКА:

1. Освободен съм на основание чл 328, ал.2 от КТ - поне така е написано в заповедта ми. Можех да я съборя в съда, но не искам да работя с тези хора в ЦСКА.

2. "Лице непосредствено отговорно за довеждане на дружеството до състояние на фалит през 2013 г." - отиваме на съд за това твърдение. Всякакви коментари са излишни. Ще коментираме в съда...

3. "Р. Василев носи отговорност за протаканите дела, огромните адвокатски хонорари и в крайна сметка произтичащите от тях многомилионни дългове" - чутовна лъжа. Заплатата на Р. Василев като юрисконсулт на ЦСКА преди да ме освободят е точно 3900 /три хиляди и деветстотин/ лева-нето. Не съм я крил като някои други и не се срамувам да я споделя. Тя е обидно малка за това, което съм правил в ЦСКА. Преди това е била 500, после 1000, после 3000 и накрая 3900 лв. Радостин Василев не е получавал хонорари докато е бил юрисконсулт на ЦСКА - НИКОГА. Относно протаканите дела и произтичащите от тях многомилионни дългове - отиваме на съд, за да докажат твърдението си (лъжата си).

4. Аз няма защо да влизам в играта. Аз игри не играя и със сериозни въпроси шеги не си правя. Работата ми върви повече от добре! Не обиждам и не клеветя никого. Всичко, което казвам е истина и стоя зад думите си. Затова съм спокоен и уверен. Научен съм да отстоявам позицията си и не подлежа на контрол или спирачка да изказвам свободно мнението си с риск да бъда нападан и клеветен. Но накрая истината винаги излиза наяве...

5. Сега за клеветниците започва тежко явяване по съдилищата, за да докажат твърденията си (лъжите си).

УСПЕХ И САМО ЦСКА!!!"