Зенит не успя да победи у дома лидера Атлетико (Мадрид), с който поделиха точките след 1:1 в мач от петия кръг на група „G” в Шампионската лига. Така руският тим може да бъде изместен от второто място, ако Порто победи като домакин Аустрия (Виена) в другия мач от групата.

През първата част възпитаниците на Лучано Спалети владееха повече топката, но така и не успяха да създадат чисто голово положение пред вратата на Тибо Куртоа. „Дюшекчиите” играеха на контраатаки, които обаче също не доведоха до попадение.

В 53-ата минута Атлетико поведе след скоростна контраатака. Раул Гарсия открадна топката в средата на терена и изведе по лявото крило Адриан Лопес, който нахлу в наказателното поле и прати топката покрай вратаря Юри Лодигин за 0:1.

Последва натиск на домакините, но ударите на Хълк и Витсел не намериха целта. В 74-ата минута Зенит изравни след куриозен автогол. Игор Смолников центрира отляво, а топката се отклони от тялото на Тоби Алдервейрелд, след което Тибо Куртоа подцени ситуацията и допусна попадения за 1:1. Зенит опита всичко по силите си да стигне до победата, но в крайна сметка трябваше да се задоволи само с точката.

След равенството Зенит има 6 точки и остава временно на второто място с аванс от 2 пункта пред третия Порто, който е с мач по-малко. Атлетико (Мадрид) вече спечели групата и със своите 13 точки е сигурен участник на осминафиналите в турнира.
 
zen.jpgЗенит – Атлетико (Мадрид) 1:1atletico.jpg
0:1 Адриан Лопес (53), 1:1 Тоби Алдервейрелд (74-авт.)
 
Санкт Петербург, „Петровск“
Съдия: Мартин Аткинсън (Анг)
Жълти картони: Хуанфран, Раул Гарсия (Атлетико)

Зенит: Лодигин, Ломбаертс, Кришито, Смолников, Хубочан, Широков (64 - Аршавин), Файзулин (64 - Бистров), Витсел, Шатов, Кержаков, Хълк
Треньор: Лучано Спалети (Италия)
 
Атлетико (Мадрид): Куртоа, Миранда, Хуанфран, Инсуа, Алдервейрелд, Габи, Раул Гарсия (80 - Оливер Торес), Кристиан Родригес, Гуилавогуи, Коке, Адриан
Треньор: Диего Симеоне (Аржентина)