Футболистите на ОФК Пирин (Благоевград) зарадваха малкото привърженици на стадион "Христо Ботев" с категорична победа над Места (Хаджидимово) - 5:1. Мачът от 15-ия кръг на Югозападната "В" група се превърна в "рецитал" на Владислав Златинов, който за 60 минути игра успя да отбележи пет попадения.

Домакините от Пирин бяха попарени още във 2-ата минута, след като Бачев се подхлъзна пред топката, която попадна в Керенчев, който технично прехвърли Бахтарлиев за 0:1.

"Орлетата" реагираха бързо и още до почивката отбелязаха четири безответни гола. В 8-ата минута Златинов бе съборен в наказателното поле на Места и сам реализира отсъдената дузпа за 1:1. Осем минути по-късно домакините поведоха, след като голмайсторът завърши технично извеждащо подаване. Упражнението се повтори и потрети в 19-ата и 44-ата минути, като Златинов не остави никакъв шанс на вратаря на гостите Павлов.

В началото на второто полувреме деветката на Пирин отбеляза и петото си попадение след като с прехвърлящ удар препарира стража на Места. В 71-ата минута "орлетата" можеха да вкарат и шести гол, но Тасев изпълни несериозно дузпа, отсъдена за спъването му.

Освен категоричната победа, феновете на Пирин (Бл) получиха и още една добра новина. Преследвачите от Симитли и Сливница завършиха при нулево равенство в дербито на кръга. Така "орлетата" ще зимуват на върха с 39 точки, втори и трети с по 33 са Сливнишки герой и Перун (Кресна), състезаващ се с лиценза на Септември (Симитли). Четвърти е Миньор (Перник) с 32 точки след днешния успех с 1:0 при гостуването на Спортист (Своге).

Югозападната "В" група - 15 кръг

24 ноември 2013 г. (неделя), 14:00 часа
Спортист (Своге) - Миньор (Перник) 0:1
Септември (София) - "Ботев" (Ихтиман) 2:1
Оборище (Панагюрище) - Чепинец (Велинград) 4:2
Балкан (Варвара) - Германея (Сапарева баня) 1:1
Беласица (Петрич) - Велбъжд (Кюстендил) 4:1
Сливнишки герой (Сливница) - Перун (Кресна) 0:0
Вихрен (Сандански) - Струмска слава (Радомир) 1:0
Пирин (Благоевград) - Места (Хаджидимово) 6:0