Милиардерът Кирсан Илюмжинов заяви, че няма да остави Черноморец да фалира. По-рано през деня БЛИЦ TV вече ви предаде пресконференцията на богаташа в София, която бе с основна тема положението в „Петрол Холдинг“. По думите на руския богаташ ще поиска разговор с Митко Събев с предложение да изкупи неговия дял от компанията. По този начин на Събев ще бъде посочена и вратата във футболния Черноморец, тъй като той е само президент, а акционер е „Петрол Холдинг“.

„Гледаме на Черноморец като част от съпътстващите дейности на „Петрол Холдинг”. Със сигурност ще продължа да помагам на клуба, няма да го оставя да фалира. Ще бъде осигурен бюджет, гарантиращ достойно място в класирането. Издържал съм отбор в Калмикия и знам, че това е скъпо удоволствие. Въпреки това ще намерим средства, с които да осигурим един нормален бюджет за футболния отбор”, обеща милиардерът.

„Освен това ще бъдат преразгледани заплатите в отбора. Не може единият крак на футболиста да струва колкото заплатите на всички журналисти в тази зала”, добави Илюмжинов.

На пръв поглед думите на руснака изглеждат обнадеждаващи. БЛИЦ припомня обаче, че под ръководството на Илюмжинов издържаният Уралан (Елиста) от родното му място, е разформирован и с отнет професионален лиценз преди няколко години. През 2005 година е основан нов клуб ФК Елиста, но по средата на сезона фалира./БЛИЦ

БЛИЦ TV: "Петрол" пред фалит, Илюмжинов го спасява като кризисен мениджър