Шампионът на България „Дунав 8806“ замина тази сутрин за поредната си среща в турнира за Еврокупата на ФИБА.

Единственият представител на родния дамски баскетбол в евротурнирите гостува на руския „Чеваката“ Вологда в мач от група „Б“ на втория по сила турнир на „Стария континент“. Двубоят се играе по програма на 21 ноември от 20:30 ч. българско време в местната арена УСКК „Вологда“ с капацитет 2 500 места.

За да стигнат до там „сините феи“ сменят няколко вида транспорт. Те отпътуваха с клубния бус до румънската столица Букурещ, откъдето полетяха със самолет до Москва. Последните над 460 км до Вологда пък те преминават с автобус.

Очаква се да пристигнат до крайната дестинация късно тази вечер. Поради това Георги Божков ще има възможност да проведе само лека опознавателна тренировка в деня на мача, 21 ноември. За тази среща той няма да може да разчита на опитната родна националка Таня Чиров, която се възстановява по специална програма с физиотерапия.

Младите американки с опит в WNBA Ейнджъл Гудрич и Вики Бо и плеймекърът на Черна гора Снежана Алексич, която има златен медал от тази надпревара с „Динамо“ Москва, са трите чужденки в тима на „Чеваката“. Сред останалите баскетболистки в отбора от Вологда личат национални състезателки от представителната и юношеските формации на Русия, както и 17-годишната двуметрова Ксения Кузмина.

Преди тази среща „Дунав 8806“ е на четвъртото място в група „Б“, след като отстъпи на „Мерсин“ с 69:73 в Русе и на „Норшьопинг“ с 60:66 в Швеция. Руският тим е втори след победа над „Норшьопинг“ с 56:50 във Вологда и загуба в Мерсин с 80:83.