Алжир победи у дома Буркина Фасо с минималното 1:0 в реванш от третия плейофен кръг в зона Африка и благодарение на повече голове на чужд терен стана последният тим от Черния континент, който се класира за световното първенство в Бразилия следващото лято. Алжирците бяха загубили с 2:3 като гости в първия мач и точно тези два гола се оказаха решаващи за четвъртото им класиране на шампионат на планетата след 1982, 1986 и 2010 година.

Първото полувреме пред 50 000 на стадион „Мустафа Такер” в северноалжирския град Блида бе равностойно, като нито един от двата отбора не успя да стигне до чисто голово положение.

След почивката в 49-ата минута Гулам центрира в наказателното поле на гостите, където централният бранител Маджид Бугера се възползва от разбъркването и вкара за 1:0. Футболистите на Буркина Фасо опитаха всичко по силите си да върнат гола и бяха близо до изравняването в 73-ата минута, когато влезлият като резерва Аристид Бансе излезе сам срещу вратаря Ламин Земамуче, но не успя да се разпише.

В последната 90-а минута пък гостите удариха греда и отново не успяха да стигнат до така желания гол, който щеше да ги класира за световното първенство в Бразилия.

Преди Алжир от Африка за Мондиал 2014 в Бразилия се класираха Нигерия, Кот д’Ивоар, Камерун и Гана.