Катар представи официално как ще изглежда един от стадионите, който ще приеме мачове от световното първенство по футбол през 2022 година. Страната е жестоко критикувана за големите жеги, а представянето на „Ал-Вакрах Арена” без съмнение предизвиква много коментари и то не само сред футболната общественост, тъй като дизайнът на съоръжението наподобява много на вагина.

„Ал-Вакрах Арена” ще бъде построен на около 15 километра от столицата Доха. Модерният стадион би трябвало да предлага температури от 25 до 28 градуса по Целзий във вътрешната си част и за игра, докато навън те са между 30 и 32 градуса. Официалните лица обаче не разясниха как точно ще бъде постигнато това.

Техниката интересува малко хора в момента. Дизайнът на съоръжението е това, което предизвиква редица коментари. На някои хора стадионът наподобява мида, но за повечето повече на женски полов орган. Темата е широко обсъждана в социалните мрежи, в които вече се пускат и шеги.

Генералният секретар на Организационния комитет по домакинството на световното първенство в Катар през 2022 година Хасан Ал-Тавади представи макета на стадиона, който трябва да бъде готов до 2018 година. Съоръжението ще бъде с капацитет 40 000 седящи места, а след световното първенство ще бъде намален до 20 000 места и ще бъде дом на отбора Ал-Вакрах. Разходите, които ще са нужни за построяването на стадиона, също не бяха обявени.