Огромен интерес предизвиква провеждането на международния турнир, носещ имената на най-успешни спортисти във фигурното пързаляне в България - Албена Денкова и Максим Стависки - Купа "Денкова-Стависки".

Състезанието се провежда за втора поредна година в София и е част от официалния календар на Международния кънки съюз (ISU). Това е единственият международен турнир по фигурно пързаляне в България, като oрганизатор на форума е кънки-клуб "Денкова-Стависки".

Надпреварата ще се проведе от 29 ноември до 1 декември в Зимния дворец. Две седмици преди старта на купата има подадени молби за акредитации от повече от 200 участници от Франция, Финладния, Узбекистан, Австрия, Италия, Монако, Турция, Индия, Германия, Швеция, Унгария, Ирландия, Латвия, Русия, Дубай, Хонгконг, Сърбия, Румъния и Великобритания. С цели отбори пристигат Италия - 26 човека, Франция - 16, Германия - 12, Финландия - 10 състезателя. Сред имената, които ще се състезават за купата са най-силната спортна двойка на Италия с бронзов медал от Европейското първенство от миналата година - Стефани Бретон и Oндрей Хотaрек, както и Йоши Хегелсон от Финландия с 3-то място при жените също от Европейското първенство през 2012-а. Въпреки че турнира се провежда едва за втора поредна година, интересът от елита във фигурното пързаляне към "Купа Денкова-Стависки" е огромен. Той се превръща в състезание от изключителна важност и възможност за националните състезатели от България да премерят силите си на собствен терен и пред българска публика.

Състезанията ще се проведат в рамките на 3 дни от 09:00 сутринта до 22:00 вечерта на голямата пързалка в Зимния дворец: 29-ти ноември - състезатели от 5 до 13 годишна възраст 30-ти ноември - кратка програма мъже и жени, юноши и девойки 01-ви декември - волна програма мъже и жени, юноши и девойки Достъпът до състезанието е със свободен вход за всички почитатели на фигурното пързаляне.