Голяма трагедия сполетя "Ботев" (Пловдив). Известният фен на "канарчетата" Йордан Стайков-Данчо Ушото почина.

Припомняме, че Данчо, приятелката му и негов другар – Коко, катастрофираха много тежко на път за реванша срещу Астана в Бургас на 11 юли. Само преди дни стана ясно, че той е излязъл от кома и започнал да реагира на различни команди.

БЛИЦ разбра, че часове преди да почине състоянието му отново се влошило и феновете на "Ботев" (Пловдив) започнаха да се организират спешно да му даряват кръв, тъй като се нуждаел от почти 3 литра.

Във "Фейсбук" от няколко минути феновете на "жълто-черните" споделят снимката на Данчо, на която пише: "Сбогом, приятелю! Светла ти памет!". Към нея е прикрепен следният текст: "Почивай в мир, Данчо! Всеки един от нас носеше вярата в себе си, че ще се събудиш, и ето, че се случи! Всеки един от нас, носеше надеждата у себе си, че отново ще си сред нас на стадиона, пеейки за любимия отбор! Да, ама не! Съдбата предопредели най-лошото - отнемането на живота ти! Всички вярвахме в чудото и в борбеността ти за живот! Сега единственото, което можем да направим е да изкажем най-искрените си съболезнования на цялото ти семейство и на всичките ти близки, и заедно, ръка за ръка, рамо до рамо, както сме били винаги, да се помолим душата ти да е на едно по-добро място! ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА ТИ!!!".

Екипът на БЛИЦ изказва искрени съболезнования на близките на Данчо! Почивай в мир!

dan4o_botev.jpg