Управата на БФС почете със специални подаръци героите от “Парк де Пренс”, които днес се събраха в ресторат в Бояна, за да отбележат 20-ата годишнина от победата с 2:1 над Франция в Париж, класирала ни на световното първенство в САЩ през 1994 г.
 
Всички присъстващи получиха юбилейна фланелка, бутилка мерло със специален етикет "Честит юбилей" и красив възпоменателен плакет с лъв, поименно обръщение и честитка: 20 години от "Господ е Българин!".
 
Без гръмки слова, речи и тостове мина купонът на Пеневата чета, информира “Труд”. Въпреки че преди 20 години играчите на Димитър Пенев екзекутираха “петлите”, днес те избегнаха пернатите в менюто си. Героите от “Парк де Пренс” хапнаха див лаврак и дивеч, гарнирани с изискани предястия и десерти.
 
На специално подготвената видеостена бяха прожектирани кадри от великите мигове на Пеневата чета - победата на "Парк де Пренс" и паметната серия до четвъртото място на световното в Щатите.
 
Отсъстваха шестима играчи от “златния отбор”, стигнал до четвъртото място на световното САЩ '94. Христо Стоичков, Красимир Балъков и Велко Йотов са в чужбина. Цанко Цветанов не празнува с колегите си заради служебните си ангажименти в “Ботев” (Пловдив). Без обяснение остана липсата на Емил Кременлиев и Илиян Киряков.
 
На тържеството не пристигна архитектът на победата на "Парк де Пренс" - шефът на футболния съюз преди 20 години Валентин Михов. Появиха се пловдивските брокери, които го изместиха от поста във футболната централа в навечерието САЩ94 - Христо Данов и Христо Йосифов.
 
Агенция БЛИЦ отрази 20-годишния юбилей с поредица материали и интервюта.