Черно море Порт Варна продължи наказателната си акция срещу фаворитите в мъжката НБЛ. В мач от 5 кръг “моряците” записаха успех с 84:68 над “Левски” и нанесоха шокиращ шамар по амбициите на тима на Тити Папазов. Това става само седмица, след като варненци удариха Балкан като гост.
 
С четвъртата си поредна победа тимът на Денислав Коцев не само излезе начело в класирането, но и се превръща в скрит претендент не само за медал, а дори и за трофей. Това пък беше първа загуба на “Левски” от старта на сезона.
 
Важна за победата на домакините се оказа първата част, която те спечелиха с 29:7. Милян Пупович от Черно море Порт Варна беше най-резултатен в мача – 33 точки. Той добави и 9 борби към актива си. Станислав Цонков добави 14 точки, а Джордже Тресач завърши с 9 точки и 6 борби.
 
Джумейн Джоунс завърши с дабъл дабъл за “Левски” – 28 точки и 11 борби. Павел Иванов и Николай Върбанов вкараха по 8 точки за “сините”, а Лайънъл Чалмърс се отличи с 6 асистенции.
 
Черно море Порт Варна, който е с актив от 4 победи и 1 загуба от началото на сезона, в следващия кръг гостува нна Рилски спортист. “Левски”, който има 3 успеха и 1 поражение до момента, приема Ямбол в другия си мач.