Етър разби с 3:0 „Ботев” (Луковит) и го свали от върха във временното класиране, като излезе на второто място в Северозападната „В” група. Мачът премина при пълен превес на „виолетовите”, които можеха да вкарат и още толкова голове, предава sport-vt.com. В 13-ата минута етърци откриха резултата. Байдаков се пребори за топката и пусна на Светослав Караиванов, който отблизо засече за 1:0. Атаките на етърци продължиха и в 16-ата минута можеше да падне втори гол. Георги Колев нахлу на скорост и центрира прострелно пред вратата, след което Николов стреля опасно да гредата. В 42-ата минута Етър удвои с красив гол – Димитър Байдаков бе изведен в коридор от Илко Трифонов и с едно докосване ефектно покрай плонжа на вратаря отбеляза за 2:0.

Втората част продължи с превес на домакините. Първо опасен удар на Караиванов бе изваден с мъка от вратаря Манолов в корнер. В 52-ата минута отново Димитър Байдаков свали с глава топката на Караиванов, който стреля до гредата. Байдаков вкара и третия гол в мача, като в 62-ата минута открадна топката и с хубав удар направи 3:0. В 82-ата минута Николаев напредна отдясно и бе съборен в наказателното поле. Реферът Румен Христов отсъди дузпа. Илко Трифонов обаче от бялата точка би в левия стълб.

По време на мача представители на Фен клуб Етър събираха в специална урна средства за бъдещата 90-а годишнина на великотърновския клуб. Първи на чудесната инициатива се отзоваха футболистите от мъжкия отбор, а по време на мача средства дариха и мнозина от зрителите по трибуните.

Етър: Димитров, Николов, Колев (54 Тодоров), М. Иванов, Ангелов, Караиванов, Петров, Николаев, Байдаков, Чирпанов, Трифонов (Петков, Тисовски, Савов, Додуров, Цонев, Тодоров, Н. Иванов)

“Ботев” (Луковит): Манолов, Ст. Иванов, Паликрушев, Русинов, Милчев, Блажев, М. Иванов, Василев, Илиев, Гайдарски, Георгиев (Балкански, Павлов, Укупенчев)

Главен съдия: Румен Христов (Плевен)
Помощници: Славов, Николов
Четвърти съдия: Александър Макавеев (Плевен)
Делегат: Станислав Петров (Плевен)