Бившият министър-председател Бойко Борисов се появи в игра в мач от турнира за Купата на България. Това се случи в реванша от 1/8-финалите между тима му Витоша (Бистрица) и Локомотив (Пловдив), който експремиерът и компания спечелиха с 1:0 след гол на Четин Садула.

Бившият футболист на "смърфовете" се разписа в 13-ата минута, а в края на първото полувреме Николай Божов пропусна да удвои от дузпа.

С общ резултат 5:1 Локо (Пд) се класира напред, докато за Тигрите и Борисов остава сладкото чувство, изпитано при победата над един от челниците в "А" група.

На реванша, който също се игра на "Лаута", събитието безспорно бе появата на 54-годишния Бойко Борисов. В 25-ата минута на мача той пристигна по костюм, след като по-рано държа реч на митинга на ГЕРБ под тепетата. В началото на второто полувреме Борисов вече беше по екип и в 64-ата минута замени Иван Георгиев, влизайки в историята, след като вече има 2 мача в професионалния футбол. До края на двубоя обаче пред Борисов така и не се откри положение за гол, като срещата се доиграваше и завърши при резултат 1:0 за Витоша (Бистрица).
 
Бившият министър-председател постави рекорд за най-възрастен професионален футболист в историята на България още преди няколко месеца. Централният нападател на Тигрите записа 54 минути при домакинското равенство 0:0 с "Раковски" в мач от 3-ия кръг на "Б" група.

С участието си в двубоя тогава Борисов, който е на 54 години, се превърна в най-възрастният професионален футболист в историята на футбола ни. Освен това, той стана и третият най-възрастен такъв в историята на световния футбол. Можем спокойно дори да го поставим на второ място, тъй като лидерът Салватор Рейес е бил на терена само, за да запише рекорд. Мексиканецът се пуска за няколко минути в двубоя на Чивас срещу Пумас на 19 януари 2008 година в местното първенство. Рейес докосва топката точно 5 пъти, след което е заменен.

Втори в класацията е бразилецът Педро Рибейро Лима, който играе до 58-годишна възраст професионално и дори има записан гол в последния си сезон.

Поглед в подреждането показва, че Бойко Борисов поставя рекорд за най-възрастен професионален футболист в Европа. Борисов записва първите си минути при профитата на 54 години, 2 месеца и 12 дни.

Въпреки това експремиерът все още е далеч от най-възрастния действащ футболист - Дерек Мей, който на 73 години се състезава за английския Меридиен.



ВИТОША (Бистрица) - ЛОКО (Пд) 1:0

1:0 Четин Садула (13)

(първата среща: Локо (Пд) - Витоша (Бистрица) 5:0)

Реваншът по минути с БЛИЦ
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
13 -  topka.jpg ГОООООЛ! 1:0 за Витоша (Бистрица)! Четин Садула наказа бившия си отбор, след като премина двама бранители на Локо (Пд) и от границата на наказателното поле стреля с левия крак, топката срещна лявата греда на вратата на Кирил Акалски, след което влетя в мрежата му.
25 - Бившият премиер Бойко Борисов дойде на "Лаута" след митинга в Пловдив.
43 - ДУЗПА за Витоша (Бистрица). Акалски спаси удара на Николай Божов
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg Треньорът на Локо (Пд) Александър Станков извършва първа смяна. Александър Якимов излиза от игра, на терена се появява Станко Йовчев, който вкара 2 гола при победата с 5:0 над Витоша в първия мач.
53 - Изстрел на Здравко Лазаров преминава над напречната греда на вратата на Витоша (Бистрица).
54 - smqna.jpg Авторът на единственото попадение до момента Четин Садула е заменен от Никола Яначков.
60 - Бойко Борисов вече е по екип и е много вероятно да влезе в игра. 
64 - smqna.jpg Появата на бившия премиер в игра е факт. Бойко Борисов заменя Иван Георгиев в състава на Витоша (Бистрица).
64 - smqna.jpg Аласан Н`Дайе е заменен от Костас Казнаферис.
77 - smqna.jpg Последна смяна в състава на Витоша, Тодоров влиза на мястото на Стоянов.
80 - smqna.jpg Тижани Белаид отстъпва мястото си на юношата Стоян Григоров, който записва дебют за Локо (Пд) в официален мач.
90 - Край на мача. Витоша (Бистрица) победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 на реванша, който също се игра на "Лаута". "Смърфовете" се класират на 1/4-финалите с общ резултат 5:1.

bistrica.jpg
ВИТОША (Бистрица): 12.Луков, 3.Йордан Върбанов, 8.Павел Павлов, 21.Предев, 18.Христо Господинов, 9.Стоянов (77-11.Тодоров), 20.Велизар Андонов, 22.Иван Георгиев (64-13.Бойко Борисов), 16.Мартин Димов, 14.Четин Садула (54-10.Никола Яначков), 17.Николай Божов (к)
Резерви: 1.Симеонов, 2.Добрев, 5.Иванов, 19.Петър Петров, 10.Никола Яначков, 11.Тодоров, 13.Бойко Борисов
Треньор: Ясин Мишауи


  lok.jpg
ЛОКО (Пд):
23.Кирил Акалски, 25.Руслан Куанг, 3.Валери Георгиев, 75.Аймен Белаид, 22.Аласан Н`Дайе (64-5.Костас Казнаферис), 17.Костадин Марков, 27.Александър Якимов (46-21.Станко Йовчев), 20.Тижани Белаид (80-14.Стоян Григоров), 89.Станислав Маламов, 77.Здравко Лазаров (к), 88.Георги Стефанов
Резерви: 1.Божидар Стойчев, 5.Костас Казнаферис, 9.Дани Кики, 14.Стоян Григоров, 21.Станко Йовчев, 91.Крис Гади, 99.Андрей Атанасов
Треньор: Александър Станков


Пловдив, стадион "Локомотив"
Съдия: Николай Йорданов