Хубава работа, ама българска! Прочухме се пред цял свят, като за пореден пък ни лъснаха гащите! Тази вечер в Стара Загора се играеше важен мач на младежките ни национали, в който селекцията на Михаил Мадански приемаше Дания. Домакинствата на формацията уж бяха преместени под Аязмото за добро, след като досега в Ловеч "трикольорите" играеха пред празен стадион.

Мачът в Стара Загора обаче ще се запомни и за него дълго ще се говори. Срещата беше съпътствана от гафове, като връх на всичко беше мигът, в който угаснаха светлините на стадион "Берое".

Двата отбора тъкмо се гласяха да започват второто полувреме, но настана пълен мрак, което принуди съдията от Португалия Уго Мигел да прибере футболистите обратно в съблекалните.

В един момент светеше само електронното табло, на което беше изписана преднината на България срещу Дания - 2:1. Гостите поведоха още в 8-ата минута чрез Юсуф Поулсен, а момчетата на Мадански стигнаха до обрата още преди почивката чрез попадения на Едисон Йорданов в 19-ата и Милен Гамаков в 27-ата.

След като проблемът беше отстранен, при това не напълно, тъй като някои от прожекторите на стадиона продължаваха да не светят, второто полувреме започна с над 15 минути закъснение.

Самият мач също не стартира нормално. Началото му трябваше да бъде дадено в 18:00 часа, но се оказа, че едната от мрежите на вратите е скъсана. Проблемът беше решен и срещата започна със закъснение от 7 минути.

По-рано днес път треньорът на Берое Петър Хубчев взе решението да отзове Иван Горанов, който е основен играч в състава на Михаил Мадански. През целия ден се говореше за младежкия национален отбор, и то само за проблеми, при положение, че на "трикольорите" предстои важния мач с Дания. Само победа би съхранила шансовете на България за класиране на Европейското.

БЛИЦ ТV: Ексклузивни кадри от излагацията в Стара Загора