Нели Пашева и Вероника Петкова ще продължат кариерите си в дамския баскетбоблен Берое Стара Загора. Двете започнаха сезона в бургаския Нефтохимик 2010, но не получаваха достатъчно шанс за изява.

Пашева се завръща в тима, след като игра и през сезон 2010/2011. След това тя бе част от Славия, където за 29 мача записа 19.3 точки, 4.5 борби и 4.5 асистенции. След това състезателката получи контузия, а миналия сезон игра за „Левски“. Там в 28 мача имаше по 4.5 точки и 1.5 асистенции. Този сезон пък Пашева взе участие в два двубоя, в които има средно по 8 минути и 2.0 точки.

Петкова е от школата на Септември 97 и Шампион 2006, където дълги години треньор й бе Таня Гатева. В последните два сезона тя игра и за Рилски спортист в женската лига, а през лятото отиде в Бургас. Тя обаче не записа нито минута от началото на сезона и сега преминава в тима от Стара Загора.

В неделя Берое е домакин на Рилски спортист в мач от поредния кръг на женската НБЛ. Двата тима до момента са единствени без успех и в края на седмицата това ще се промени.