Мексико разби Нова Зелания с 5:1 в първа среща от баража помежду им и е на крачка от класиране на световното първенство в Бразилия следващото лято.

Напълно очаквано домакините, в чийто редици ги нямаше легионерите от Европа начело с Хавиер Ернандес от Манчестър Юнайтед, доминираха през целия мач на стадион „Ацтека”. Те взеха комфортна преднина от два гола още през първата част.

В 32-ата минута бранителят на Америка Паул Агилар се разписа за 1:0. Осем минути по-късно Карлос Пеня изведе Раул Хименес, който удвои преднината на „ацтеките” – 2:0.

След почивката футболистите на Мигел Ерера продължиха да диктуват събитията на терена. В 48-ата минута Мигел Лаюн асистира на Орибе Пералта за 3:0. Двамата повториха упражнението и в 80-ата минута, когато Пералта покачи на 4:0.

Четири минути по-късно Хесус Ескобоза подаде на Рафаел Марскес за 5:0, а в 85-ата минута Крис Джеймс отбеляза почетното попадение за гостите след асистенция на Рори Фалон и оформи крайното 5:1.

Протоколният реванш в Нова Зеландия на стадион „Уестпак” в Уелингтън е на 20 ноември (сряда) от 08:00 часа българско време.