Уругвай на практика си осигури класиране на Мондиал 2014, след като разгроми Йордания с 5:0 в първия бараж за класиране на световното първенство. Луис Суарес и Диего Форлан не вкараха гол, а Единсон Кавани се разписа в края на мача.
 
Вероятно решаващо за слабото представяне на домакините се оказа отсъствието на вратаря Амер Шафи заради контузия. Неговият заместник Мохамед Шатнауи допусна грешки при двете попадения на „селесте“ през първото полувреме.
 
Кавани имаше основно участие и при двата гола през първата част. В 22-ата минута той би с глава след центриране на Кристиан Стуани, но Шатнауи изби топката право в краката на Макси Перейра, който откри резултата.
 
Точно преди почивката Стуани удвои аванса на гостите. При изпълнение на тъч Кавани направи подвеждащо движение, което увлече защитата и позволи на Лодейро да овладее топката и да подаде на Стуани на далечната греда, който стреля във вратата. Ударът ме беше много опасен, но влезе в мрежата, след като вратарят не се намеси добре.
 
Ахмад Хайел беше на път да върне едно попадение за Йордания в 52-ата минута, но не успя да се разпише, оказвайки се сам срещу вратаря Силва. Това беше най-доброто положение за домакините, които бяха без основните си нападатели Амир Дийб и Хасан Абдел-Фатах.
 
Николас Лодейро приключи интригата в мача с попадението си в 69-ата минута. Той беше точен с удар от 15 метра след асистенция на Кавани. В 78-ата минута Кристиан Родригес се разписа след центриране на Перейра. В края на мача Единсон Кавани най-сетне се разписа. Той беше точен при изпълнение на пряк свободен удар.
 
Реваншът между двата тима в Уругвай е на 20 ноември, когато селекционерът на „селесте“ Оскар Табарес ще има възможност дори да прави експерименти със състава си във важен официален мач.