Зловещ бой прекрати двубоя между „Ботев“ (Ихтиман) и Миньор Перник в неделя в Ихтиман. Фенове с червено-бели шалчета нахлуха в агитката на гостите от Перник и последва жестоко меле. Първоначалната информация бе, че нападателите са фенове на ЦСКА.

Ето цялата истина, която първо агенция БЛИЦ предлага на читателите:

Нападателите са фенове на „Левски“. Тази новина ни бе потвърдена от два източника, единият от които полицаи, участвали в мелето. „Сините“ ултраси нарочно носели червени шалчета, за да заблудят всички, но бързо били разпознати заради татусите на „Левски“. Дори има информация, че ултрасите били от фракцията „София-Запад“. Цялата атака е била предварително и много добре организирана. Феновете на „Левски“ пристигнали с автомобили в Ихтиман и влезли на стадиона от задната му част, от Околовръстното шосе. Там стадионът няма кой знае каква ограда, а няколко ламарини, които лесно били премахнати. Нападателите носели маски и суичъри, а под маските били с пластмасови каски. „Изглеждаха като нинджи, изведнъж изскочиха на стадиона и започнаха да се бият“, заявиха източници на БЛИЦ. Колите на биячите били паркирани отново посока София, за да може да стане по-бързо бягството след инцидента.

Феновете на Миньор Перник са сериозно пострадали. Няколко души от тях са посетили местната болница в Ихтиман, за да бъдат зашити главите им. Малко дете е пострадало от отхвръкнал камък. Има наръган фен на Миньор в крака с шило или отвертка. Хулиганите били снабдени с боксове, метални тръби, отвертки и ножове. По непотвърдена информация привържениците пристигнали в Ихтиман с по-рано открадната кола в София.

В някои медии се появиха информации за тежко пострадал полицай със счупен череп. Наистина има ударени униформени, но няма толкова сериозни последици. Един от органите на реда е с избит зъб, сцепена устна и посинен гръб и е бил изпратен в „Пирогов“.

БЛИЦ научи, че част от местните роми в Ихтиман първоначално помислили, че други роми атакуват агитката на Миньор и се притичали на помощ. След като обаче видели, че нападателите въобще не са от техния град, се отказали да участват в мелето.

Има 3-4 задържани от нападателите, които са престояли в районното полицейско управление в Ихтиман.

От фракцията "София-Запад" поискаха право на отговор пред БЛИЦ. Вижте какво казаха те - ТУК!