Локомотив (Пловдив) разби с категоричното 5:0 Витоша (Бистрица) в първи 1/8-финал за Купата на България и на практика си гарантира класирането в следващата фаза. Звездата на Тигрите - бившият премиер Бойко Борисов, беше вписан сред резервите на тима, воден от Ясин Мишауи, но така и не се появи в игра срещу отбора на добрия си приятел Коко Динев. Това обаче може да се случи на реванша. Протоколният втори мач е на 16 ноември (събота) от 13:30 часа на стадион "Локомотив" в София, където Витоша домакинства.

"Смърфовете" нямаха проблеми срещу съотборниците на Бойко и с лекота ги отвяха с категоричен резултат. Мачът беше като тренировъчен за Локомотив, за което говори и коректността - само един жълт картон, който съдията Атанас Димитров показа чак в 88-ата минуга на Георги Стефанов.

С 2 гола за селекцията на Александър Станков блесна юношата на ЦСКА Станко Йовчев, известен с прякора Машината, а по един добавиха Аймен Белаид и появилите се като резерви Крис Гади и Георги Стефанов.

Дебют за Локо (Пд) в днешната среща записа Тижани Белаид, който е брат на Аймен. Именно миналият през Интер (Милано) тунизийски халф асистира на брат си в 24-ата минута за откриването на резултата. Тогава Аймен засече с десния крак центриране от фаул на Тижани. Последният пристигна на "Лаута" само преди няколко дни, след като за последно е носил екипа на португалския Морейрензе.

В 40-ата минута домакините удвоиха преднината си. Включилият се в предни позиции защитник Асен Георгиев отклони с глава центрирана топка и Станко Йовчев отблизо я прати в мрежата на гостите за 2:0. За Витоша пази бившият му съотборник в ЦСКА - юношата на Сливен Анатоли Господинов.

Само 3 минути по-късно Йовчев отново наказа Господинов. Александър Якимов пусна хубав пас към Стелиос Илиадис в наказателното поле на Тигрите, гръцкият футболист пробва да продължи топката с пета към Йовчев, не успя да я уцели, но тя все пак стигна до бившия нападател на ЦСКА, който с левия крак отблизо реализира за втори път в мача 3:0.

Още в началото на втората част обаче Сашо Станков изкара от игра Станко Йовчев и Мартин Камбуров, пускайки на местата им Крис Гади и Георги Стефанов. Те се включиха отлично, като в 51-ата минута Гади направи 4:0. Героят за "смърфовете" от мача с ЦСКА се разписа отблизо, след като беше оствен непокрит пред Анатоли Господинов, засичайки центрираната отдясно топка от Георги Стефанов.

Стефанов пък оформи крайното 5:0 в 71-ата минута. Тогава Александър Якимов получи топката в наказателното поле на Витоша, успя да се измъкне от двама защитници в зелено и подаде пас нападателя, който реализира.
 
Двубоят се доиграваше, като беше любопитно каква ще е третата смяна, която треньорът на Тигрите Ясин Мишауи ще извърши. В 83-ата минута очакванията Бойко Борисов да се появи в игра не се сбъднаха. Тогава третата извършена смяна беше включването на Димитър Димитров на мястото на Никола Яначков. Вписаният сред резервите бивш премиер пък изобщо не се появи на "Лаута", където от ложата гледаше приятелят му - собственикът на Локомотив (Пловдив) Константин Динев.


ЛОКО (Пд) - ВИТОША (Бистрица) 5:0

1:0 Аймен Белаид (24), 2:0 Станко Йовчев (40), 3:0 Станко Йовчев (43), 4:0 Крис Гади (51), 5:0 Георги Стефанов (71)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 - svirkata.jpg Начало на мача
7 - Александър Якимов засича с глава центрираната в наказателното поле на Витоша топка, Антон Петров обаче успява да изчисти в корнер.
10 - Хубаво извеждащо подаване за играч на гостите принуди Кирил Акалски да излезе и да улови топката на границата на наказателното поле, след което вратарят на Локо (Пд) я изпрати силно напред и постави началото на чудесна контраатака, Якимов изведе Белаид сам срещу Анатоли Господинов, тунизийският халф се разписа, но попадението не беше зачетено заради маркирана засада.
24 - topka.jpg ГОООЛ! 1:0 за Локо (Пд)! Аймен Белаид открива резултата! Тижани Белаид центрира от фаул от ляво, а брат му Аймен засече и прати топката в мрежата на Витоша (Бистрица).
38 - Юношата на "Левски" Симеон Иванов-Матераци сгреши, като не успя да изчисти топката и позволи на Камбуров да му отнеме, нападателят напредна към вратата на Витоша, но се засуети и в крайна сметка реши да падне за дузпа, вместо да стреля. Съдията Атанас Димитров не се подлъга, а и голмайсторът показа, че не е имало нарушение срещу него.
40 - topka.jpg ГОООЛ! 2:0 за Локо (Пд)! Станко Йовчев бележи! Асен Георгиев отклони с глава центрирана топка и Йовчев отблизо я прати в мрежата на гостите.
43 -
topka.jpg ГОООЛ! Втори гол на Станко Йовчев и 3:0 за Локо (Пд)! Александър Якимов пусна хубав пас към Илиадис в наказателното поле на гостите, гръцкият футболист пробва да продължи топката с пета към Йовчев, не успя да я уцели, но тя все пак стигна до бившия нападател на ЦСКА, който с левия крак отблизо реализира за втори път в мача.
45 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - Треньорът на Локо (Пд) Александър Станков извършва две смени.
46 - smqna.jpg Мартин Камбуров е заменен от Крис Гади.
46 - smqna.jpg Авторът на 2 гола преди почивката Станко Йовчев отстъпва мястото си на Георги Стефанов.
50 - smqna.jpg Смяна за Витоша, Петър Петров напуска терена, в игра се появява Иван Георгиев.
51 - topka.jpg ГОООЛ! 4:0 за Локо (Пд) с гол на Крис Гади! Героят за "смърфовете" от мача с ЦСКА се разписа отблизо, след като беше оствен непокрит пред Анатоли Господинов, засичайки центрираната отдясно топка от Георги Стефанов.
66 - smqna.jpg Втора смяна за Витоша, Стоян Предев отстъпва мястото си на Велизар Андонов.
67 - Станков извършва последната си смяна. Дебютиралият днес Тижани Белаид отстъпва мястото си на Тодор Тимонов.
71 - topka.jpg ГОООЛ! 5:0 за Локо (Пд)! Георги Стефанов също наказва Тигрите! Якимов получи топката в наказателното поле на гостите, успя да се измъкне от двама защитници в зелено и подаде пас Стефанов, който реализира.
83 - smqna.jpg Наставникът на Витоша Ясин Мишауи извършва и третата смяна. Очакванията Бойко Борисов да влезе в игра не се сбъднаха. Димитър Димитров заменя Никола Яначков.
88 -  jalt.jpg Първи жълт картон в мача. Получава го Георги Стефанов, който фаулира Павел Павлов.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90 - Край на мача. Локомотив (Пловдив) разби Витоша (Бистрица) с 5:0 в първи 1/8-финал за Купата на България.

  lok.jpg
ЛОКО (Пд):
23.Кирил Акалски, 25.Руслан Куанг, 18.Асен Георгиев, 22.Аласан Н`Дайе, 87.Диего Фераресо, 75.Аймен Белаид, 28.Стелиос Илиадис, 27.Александър Якимов, 20.Тижани Белаид (67-10.Тодор Тимонов), 21.Станко Йовчев (46-88.Георги Стефанов), 11.Мартин Камбуров (к) (46-91.Крис Гади)
Резерви: 1.Божидар Стойчев, 3.Валери Георгиев, 7.Йордан Тодоров, 89.Станислав Маламов, 91.Крис Гади, 88.Георги Стефанов, 10.Тодор Тимонов
Треньор: Александър Станков


bistrica.jpg
ВИТОША (Бистрица): 1.Анатоли Господинов, 3.Йордан Върбанов (к), 5.Иванов, 9.Стоянов, 10.Никола Яначков (83-25.Димитър Димитров), 8.Павел Павлов, 14.Четин Садула, 15.Антон Петров, 16.Мартин Димов, 21.Стоян Предев (66-20.Велизар Андонов), 19.Петър Петров (50-22.Иван Георгиев)
Резерви: 12.Луков, 25.Димитър Димитров, 17.М. Тодоров, 22.Иван Георгиев, 18.Христо Господинов, 13.Бойко Борисов, 20.Велизар Андонов
Треньор: Ясин Мишауи


Пловдив,
стадион "Локомотив"
Съдия: Атанас Димитров
Жълт картон: Георги Стефанов (Локо Пд)