Черно море и "Ботев" (Пловдив) завършиха 0:0 в изключително скучен първи 1/8-финал от турнира за Купата на България. Така крайният победител от сблъсъка предстои да бъде определен на реванша, който ще се състои на 17 ноември (неделя) от 13:30 часа под тепетата.

Двубоят на "Тича" дори се доигра без фенове на "канарчетата". Агитката от Пловдив се изниза от стадиона в 66-ата минута. Впоследствие стана ясно, че част от привържениците на гостите са напуснали сектора на почивката между двете полувремена с намерението да се върнат за второто полувреме. По неясни причини обаче това не им е било позволено от служителите на охранителната фирма.

Заради това останалите фенове на "жълто-черните" напуснаха своите места на "Тича" в знак на съпричастност към своите хора. След това бултрасите се отправили към полицията, където пуснали жалба срещу охранителната фирма.

На днешния мач във Варна головите положения пред двете врати бяха рядкост. "Моряците" и "канарчетата" водеха битка предимно в средата на терена, а вратарите Георги Китанов и Адам Стаховяк нямаха много работа.

Треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо, който изтърпява наказание, изгледа мача от трибуните. В неговото отсъствие от скамейката, футболистите му така и не успяха да застрашат с нищо  Стаховяк в продължение на 90 минути.

Наставникът на "канарчетата" Станимир Стоилов беше направил няколко промени в състава си, като заложи в атака на Станислав Костов, който по-рядко получава шанс за изява.

В 5-ата минута Вандер Виейра подаде около точката на дузпата за Ромарио Кортзорг, който веднага нанесе удар, но над вратата на Черно море. Именно това беше най-чистото положение в мача, което избраниците на Станимир Стоилов успяха да създадат.
 
В 12-ата минута Стенли Окоро центрира в наказателното поле на “жълто-черните”, но Георги Илиев и Симеон Райков се разминаха с топката на 2 метра от вратата на Стаховяк. Малко по-късно удар на Ромарио от 20-ина метра мина над вратата. В 26-ата Ромарио центрира от свободен удар, а Анисе засече топката с глава, но я прати над вратата. В 33-ата минута “жълто-черните” получиха право да изпълнят пряк свободен удар от около 20-ина метра от вратата на Китанов, но ударът на Вандер прати топката високо над вратата.

Малко преди края на първата част Ромарио центрира от пряк свободен удар и Анисе засече топката с глава, но Китанов се намеси отлично и изби в корнер.

След почивката головите положения пред двете врати липсваха. В първите минути на второто полувреме “канарчетата” бяха по-активният отбор, но не успяха да стигнат до чисто голово положение. Мъри пусна в игра опитният Иван Цветков, както и Валери Домовчийски, но и те не помогнаха на "Ботев" да отбележи поне гол на "Тича" и всичко предстои да се решава на реванша в Пловдив.


Първият 1/8-финал по минути
- ТУК!

ЧЕРНО МОРЕ - "БОТЕВ" (Пд) 0:0

more1.jpg
ЧЕРНО МОРЕ:
33.Георги Китанов, 25.Сашо Александров, 15.Александър Александров, 6.Кирил Котев, 4.Михаил Венков, 8.Еденилсон Бергонси (62-3.Даниел Георгиев), 21.Георги Илиев, 10.Тодор Паланков, 20.Стенли Окоро (61-17.Иван Коконов), 11.Симеон Райков, 9.Бакари (75-99.Атанас Петров)
Резерви: 12.Иван Христов, 91.Живко Атанасов, 3.Даниел Георгиев, 7.Бекир Расим, 24.Слави Сталев, 99.Атанас Петров, 17.Иван Коконов
Треньор: Емануел Луканов


2_13.jpg

"БОТЕВ" (Пд):
1.Адам Стаховяк, 11.Йордан Христов, 3.Елведин Джинич, 83.Сивард Спрокел, 26.Артур Енрике, 16.Томаш Иршак, 88.Георги Сърмов, 17.Абел Анисе (71-19.Иван Цветков), 10.Вандер Виейра (87-6.Костадин Дяков), 22.Ромарио Кортзорг, 18.Станислав Костов (79-15.Валери Домовчийски)
Резерви: 33.Росен Андонов, 6.Костадин Дяков, 4.Наско Милев, 28.Филип Филипов, 9.Луис Педро, 15.Валери Домовчийски, 19.Иван Цветков
Треньор: Станимир Стоилов


Варна, стадион "Тича"
Съдия: Никола Попов
Жълти картони: Александър Александров, Симеон Райков (Черно море); Вандер Виейра ("Ботев" Пд)