Арсенал си отмъсти на Борусия (Дортмунд) за поражението с 1:2 пред две седмици в Лондон, след като спечели с 1:0 в реванша на немска земя и излезе начело в група F. Мачът бе от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

Домакините доминираха през първата част, но отправяха неточни удари по посока на вратата, пазена от Войчех Шчесни. „Топчиите” пък нито веднъж не затрудниха по някакъв начин стража на вестфалци Роман Вайденфелер.

Далеч повече емоции предложи второто полувреме, в началото на което бе отменен гол на Блашчиковски от Дортмунд заради засада. Футболистите на Юрген Клоп продължиха да бъдат по-активни, но в 63-ата минута бяха шокирани от уелския национал Аарън Рамзи, който засече центриране на Оливие Жиру и реализира за 0:1. Малко след това Рамзи бе близо и до второ попадение, но ударът му бе отразен от Вайденфелер.

Постепенно „жълто-черните” отново си върнаха инициативата и упражниха натиск в последните минути, но не успяха да получат изгодна възможност за изравнително попадение. В добавеното време холандският съдия Бьорн Куйперс не уважи претенциите на домакините за нарушение срещу Роберт Левандовски в наказателното поле на „топчиите” и не отсъди дузпа.

След победата си Арсенал събра 9 точки и остава на първото място в групата заради по-добрата голова разлика от тази на Наполи. Борусия (Дортмунд) е на трета позиция с 6 пункта и се нуждае само от победи в оставащите два кръга, за да може да продължи към осминафиналите.

boruisia.jpgБорусия (Дортмунд) – Арсенал 0:1арсенал_1.jpg
0:1 Аарън Рамзи (62)

Борусия (Дортмунд): Вайденфелер, Суботич, Папастатопулос, Шмелцер, Шахин, Блашчиковски (74 - Обамеянг), Бендер (75 - Хофман), Мхитарян, Ройс (86 - Шибер), Гроскройц, Левандовски
Треньор: Юрген Клоп

Арсенал: Шчесни, Мертезакер, Саня, Гибс, Косчиелни, Росицки (90+1 Вермаелен), Йозил, Артета, Касорла (75 - Начо Монреал), Рамзи, Жиру (90 - Бендтнер)
Мениджър: Арсен Венгер

Дортмунд,
„Сигнал Идуна Парк“
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)
  Жълти картони: Левандовски (Дортмунд); Артета (Арсенал)