Славия победи Локомотив (София) с 2:1 като гост в първа среща от 1/8-финалите на турнира за Купата на България. Двата тима изиграха двубоя без особено желание и въпреки трите гола и създадените положения не показаха добра игра.
 
Локомотив поведе в 7-ата минута с гол на Сота. Испанецът засече балонно центриране на Раджелович на втора греда и отблизио вкара за 1:0.
 
Славия отвърна с удар на Попара, а след него Йованович отвърна с опит да вкара във вратата на Локомотив. До края на полувремето Галин Иванов и Сандански на два пъти стреляха към вратата на "железничарите", но топката или бе в обсега на вратаря Митрев или не попадаше в рамките на вратата му.
 
Минути след началото на втората част Славия успя да изравни. Янков центрира от фаул в 53-ата минута, а непокритият Стефан Велков вкара топката в мрежата.
 
"Белите" продължиха да са по-активни, а Янков и Фернандо Да Силва стреляха встрани от вратата на "червено-черните". Локо отвърна с неточен удар на Гаел, с което се изчерпиха опитите за гол във вратата на противника.
 
Гостите от Славия стигнаха до втори гол в 82-ата минута. Шалаев изведе Атанас Курдов, който с удар от воле оформи крайното 2:1.
 
В друг мач от 1/8-финалите по-рано днес Литекс победи Созопол със същия резултат.

ЛОКОМОТИВ (СФ) - СЛАВИЯ 1:2

1:0 Сота (7), 1:1 Стефан Велков (53), 1:2 Атанас Курдов (82)

МАЧЪТ ПО МИНУТИ !!!

Локомотив (София):
Божидар Митрев, Александър Дюлгеров, Александър Бранеков, Милан Йованович, Кристофър Матютю, Том (Христов), Марко Марко Ранджелович, Даниел Пеев, Сота (Илиев), Гаел (Костадинов), Маркиньос
Резерви: Кацарев, Гаров, Гаджев, Христов, Костадинов, Д. Илиев, Г. Василев
Старши треньор: Стефан Генов

 
logo_Slavia.jpg

Славия
: Георги Петков, Радослав Димитров, Виктор Генев (Велков), Стефан Велков, Пашов, Шалаев, Попара (Янков), Сандански, Да Силва, Галин Иванов, Атанас Курдов (Радослав Василиев)
Резерви: Петров, Янков, К. Велков, Александров, М. Василев, Р. Василев, Карабельов
Старши треньор: Милен Радуканов

 
 
Стадион: "Локомотив"
Жълти картони: Янков, Курдов (Славия), Том, Христов (Локомотив)
Главен съдия: Цветан Кръстев