Реал (Мадрид) на практика се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига, след като в мач от Група “В” направи 2:2 като гост на Ювентус.
 
Артуро Видал даде аванс на “бианконерите” в 42-ата минута с точно изпълнение на дузпа, отсъдена за фаул на Варан срещу Пол Погба.
 
В 52-ата минута Кристиано Роналдо изравни. Това беше осмото попадение на португалеца от началото на груповата фаза. Така той изравни рекорда за най-много реализирани голове в групите на Шампионската лига.
 
До момента по осем гола в тази фаза имаха Рууд ван Нистелрой (2004/05), Филипо Индзаги (2002/03) и Ернан Креспо (2002/03).
 
Девет минути след попадението си Роналдо асистира на Гарет Бейл. Улсецът се разписа с прецизен удар до дясната греда на Буфон. Това беше първият му гол в Шампионската лига за Реал (Мадрид).
 
В 65-ата минута Фернандо Йоренте изравни резултата. Испанецът беше точен с глава след центриране на Мартин Касерес. Спечелената точка остави Ювентус в борбата за класиране в елиминационната фаза.
 
Реал (Мадрид) е лидер в групата с 10 точки и се нуждае само от още една, за да си гарантира математически място на 1/8-финалите. Кралският клуб е на 6 точки пред Галатасарай и ФК Копенхаген, докато Ювентус е с три точки.


1juv.jpgЮвентус – Реал (Мадрид) 2:2реал_1.jpg
1:0 Артуро Видал (42-дузпа), 1:1 Кристиано Роналдо (52), 1:2 Гарет Бейл (61), 2:2 Фернандо Йоренте (65)
 
Ювентус: Джанлуиджи Буфон, Мартин Касерес, Андреа Барджали, Леонардо Бонучи, Пол Погба, Клаудио Маркизио, Андреа Пирло, Квадво Асамоа, Артуро Видал, Карлос Тевес (81-Фабио Куалярела), Фернандо Йоренте (88-Себастиан Джовинко)
 
Реал (Мадрид): Икер Касияс, Рафаел Варан, Пепе, Серхио Рамос, Марсело, Сами Кедира, Гарет Бейл (75-Анхел ди Мария), Шаби Алонсо (71-Асиер Ияраменди), Лука Модрич, Кристиано Роналдо, Карим Бензема (81-Хосе Родригес)
 
Торино, “Ювентус Стейдиъм”
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)
Жълти картони: Андреа Пирло, Леонардо Бонучи (Ювентус); Лука Модрич, Рафаел Варан (Реал Мадрид)