Румънката Симона Халеп спечели провеждащия се в София Турнир на шампионките. Тя победи австралийката Саманта Стосър след 2:6, 6:2, 6:2.
 
Поставената под номер 1 в схемата румънка записа пета победа в турнира и загуби едва два сета - срещу Ана Иванович на полуфинал и сега срещу Стосър.
 
В груповата фаза румънката се справи с по 2-0 с Анастасия Павлюченкова (6:3, 6:3), Ализе Корне (6:4,6:4) и  Елина Свитолина (6:1,6:1).
 
Във вчерашния полуфинал с Иванович получи лека контузия в бедрото, но успя да се възстанови за тазвечершния финал.

Халеп явно изпитваше болки в първи сет със Стосър, когато се придвижваше по-бавно по корта и допусна два пробива - при 0:2 и 2:5 в продължили само 31 минути сет. Вторият сет протече по-равностойно до 2:2, след което Халеп вдигна оборотите и спечели с 6:2.
 
В последния сет румънката вече се чувстваше далеч по-добре от началото на мача и проби Стосър за 3:2 и 5:2, след което от свой сервис спечели мача.
 
Трофеят в София е шести за Халеп като всички титли са спечелени през тази година и повече от нея в женския тенис има единствено Серина Уилямс. Халеп взе трофеи от турнирите в Нюрнберг, Хертогенбош, Будапеща, Ню Хевън, Москва и София.

Халеп е единствената тенисистка, която успя да спечели титла на 3 различни настилки през сезона. От понеделник Халеп ще се изкачи на 11-о място в ранглистата на WTA - нейно лично постижение. Румънката получи чек на стойност $270 000, както и 375 точки за ранглистата.