Волейболистите на ЦСКА сразиха у дома КВК Габрово с 3:1 (25:23, 25:22, 22:25, 25:23) КВК Габрово (Габрово) в среща от втория кръг и записаха първа победа в Суперлигата. Двубоят ще се запомни с голямото напрежение, изнервеност и четирите червени картона, които показа съдията.

Първата част бе равностойна и играта се водеше точка за точка, но в крайна сметка „червените” успяха да спечелят с 25:23.

Вторият гейм започна с два червени картона за двамата треньори, което даде автоматично по една точка и на двата тима. „Червените” имаха по-силен сервис и след 25:22 поведоха с 2-0 гейма.

ЦСКА направи няколко грешки в атака по време на третата част, в която КВК Габрово спечели с 25:22 и намали разликата в геймовете до 2-1.

В четвъртата част двата тима се надлъгваха тактически, дебнейки най-малки грешки. При първото техническо прекъсване ЦСКА поведе с 8:6. Главният съдия Ивайло Иванов показа червен картон на либерото на гостите Добромир Иванов, което доведе до точка за „армейците”. Това вбеси треньора на габровци Герасимов, който видя жълтия и веднага червения цвят на картона, за което ЦСКА получи още една точка. В крайна сметка "червените" спечелиха гейма с 25:23 и триумфираха в мача.

Най-резултатен за ЦСКА бе Милен Илиев със 17 точки. Бранимир Грозданов добави. За гостите Минчо Минчев записа 19 точки.