Зенит сензационно завърши 1:1 с Амкар в мач от 15-ия кръг на руската Висша лига. По този начин тимът от Перм прекъсна серия на домакините от 8 поредни победи. Защитникът Фибел Томас откри за гостите в 26-ата минута след асистенция на Георги Пеев, а португалската суперзвезда Дани изравни от спорно положение в 38-ата.

Това беше 10-ото попадение за сезона на нападателя, който се изравни на върха в голмайсторската листа с Артьом Дзюба. Секунди преди това обаче, Аксел Витсел фаулира Андрей Семьонов, което остана незабелязано от рефера Сергей Карасьов. Пеев, Благой Георгиев и Петър Занев бяха титуляри за гостите, а Захари Сираков се появи в 88-ата минута на мястото на последния. Занев се справи отлично с опазването на бразилския национал Хълк.

В 55-ата минута пък беше и най-спорното положение в мача. Мартин Якубко излезе сам срещу Юрий Лодигин, вратарят го повали в пеналта, но единият от помощниците отново сигнализира за засада. Повторенията показаха, че такава няма и ако съдията не беше сгрешил, Зенит щеше да остане с човек по-малко, а гостите да получат дузпа.