Партизан (Червен бряг) бе върнат обратно в състава на Северозападната „В” група. Ден по-рано Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС обяви, че изважда тима от третия ешелон и наказа за по 1 година трима състезатели заради групово напускане на терена по време на мача с „Ботев” (Луковит), който беше прекратен в 41-ата минута.

От Партизан обжалваха наказанието си и Зоналният съвет на БФС във Велико Търново днес e уважил жалбата им, съобщи sport-vt.com. На своя сбирка днес зоналните и областни шефове са решили, че напускането на терена е по вина на президента на клуба и той следва да носи последствията и отмениха решението на подопечната си комисия.

„Партизан е наказан с последно предупреждение за изваждане от групата и глобен с 500 лв. Освен това 500 лв. глоба е наложена и на президента на клуба заради разпореждането играчите да напуснат терена. На тримата футболисти Елин Петков, Кирил Вълов и Цветан Петров, които бяха извадени за по 1 година от футбола, се възстановяват състезателните права”, обявиха от Зоналия съвет на БФС.

Остават наказанията само на Иво Върбанов от Партизан от 3 мача заради блъскане на главния съдия Станислав Ставров и на Стефан Христов от 1 мач за груба игра за червените им картони, получени по време на мача.

Така тимът от Червен бряг продължава участието си в Северозападната "В" група и в неделя от 14:00 часа ще приеме Спартак (Плевен) в мач от 12-ия кръг.

Служебният резултат от мача „Ботев” (Луковит) – Партизан 5:0 от въпросната среща се запазва.