Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова загуби и втората си среща от Garanti Koza WTA Турнир на шампионките. Българката се изправи срещу рускинята Елена Веснина и отстъпи с 2:6, 6:4, 0:6. Срещата продължи точно 2 часа и 14 минути.

Цветана Пиронкова – Елена Веснина 2:6, 6:4, 0:6

Мачът започна кошмарно за българката. След няколко непредизвикани грешки от нейна страна противничката й набързо си осигури шанс за пробив и поведе с 1:0, а после спечели и подаването си за 2:0. Пиронкова успя да играе равностойно до 2:4 гейма, след което последва маратонски гейм, продължил над 10 минути, в който пловдивчанката успя да спаси цели четири възможности за пробив след няколко страхотни отигравания. Веснина обаче достигна до пети брейкбол, взе подаването на Цвети за комфортното 5:2 и нямаше проблем да спечели и сета.

Вторият сет започна по-добре за Цвети, която реализира своите подавания и поведе с 2:1. Веснина отново изравни. Двете си взимаха сервиранията и накрая българката излезе по-съсредоточена. Сервирайки за оставане в сета, рускинята допусна няколко непредизвикани грешки и се стигна до сетбол за Цвети, който бе отразен след мощен уинър по правата. Пиронкова достигна до нов брейкбол, който също бе пропуснат, но след страхотен уинър от ретур пловдивчанката си осигури трета възможност да спечели сета, нервите на Веснина не издържаха и след двойна грешка се стигна до равенство в сетовете – 1:1.

В решаващия трети сет обаче рускинята буквално разби Цветана и взе частта на “нула”, а с това си осигури и крайната победа с 6:2, 4:6, 6:0. Това беше второ поредно поражение на нашето момиче от началото на сезона. Първата ни ракета при жените падна и от бившата номер 1 в света Ана Иванович с 0:6, 2:6. Утре Пиронкова играе със Саманта Стосър. Очаква се мачът да започне към 21,00, по програма е след този между Ализе Корне и Анастасия Павлюченкова.